El BalcóEl Balcó
Sociedad

"Per la nostra família, Meloni és una amenaça"

La Maria viu a Itàlia amb la seva dona i allà no reconeixen els seus fills com a germans

ENTREVISTA. "Itàlia no reconeix els nostres fills com a germans""

ENTREVISTA. "Itàlia no reconeix els nostres fills com a germans""

08:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1664302114667/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Els resultats electorals no es digereixen igual a cada casa. Per la Maria, una catalana que fa més de 30 anys que viu a Itàlia, són especialment difícils de pair. Ella viu a Catània (Sicília) amb la seva dona i els seus dos fills. Es van venir a casar a Espanya perquè a Itàlia només estan permeses les unions civils i no els matrimonis amb els mateixos drets que aquí.

Ara estan espantades amb l'arribada al poder de Giorgia Meloni: "Ens ho imàginavem, però en el fons confiàvem que a l'últim moment no acabaria passant". En el seu cas, estan preocupades perquè el punt número 12 del programa electoral de Meloni assegura que la llei de les unions civils es mantindrà però que les adopcions entre membres de la parella no es podran fer. I aquest és precisament el seu cas.

Ella va parir un nen i la seva dona el va adoptar després mentre que la seva dona, al cap d'un temps, va parir una nena que ella va adoptar. Aquest tràmit el van fer davant d'un tribunal de menors espanyol que ho va oficialitzar tot. Però ara, quan han intentat que aquesta informació simplement aparegui al registre civil de Catània (allà mana la dreta), s'han trobat un entrebanc: l'ajuntament els hi demana que passin un altre cop per davant d'un tribunal.

Elles ho han rebutjat i s'han posat en mans d'una advocada que ho ha recorregut. Argumenten que són una família d'un altre país de la Unió Europea i que hauria de ser un procés fàcil perquè tots tenen nacionalitat espanyola. Però fins a principis de novembre, quan tenen una audiència, no tindran una nova resposta. "No té cap sentit perquè els nostres fills, ans DNI espanyols tenen els mateixos cognoms, però en canvi, a la targeta sanitària italiana, no", explica.

Remarca que a l'escola, no han tingut mai cap problema, ni al dentista ni enlloc: "la societat italiana està molt més avançada que la seva política". Però la situació no és agradable perquè "si una de les dues es morís, legalment, un dels dos fills no tindria ni mare ni pare ni res de res". No només la fa patir la seva situació, "també la voluntat de Meloni de modificar la llei de l'avortament, la seva obsessió amb els estrangers, la pèrdua de les llibertats o un possible allunyament d'Europa".

La Maria creu que tocarà sortir al carrer i manifestar-se: "Penso que molts italians han votat Meloni comprant un discurs molt edulcorat, i perquè pensen que així no tindran preoucpacions econòmiques". "Però molts d'ells", avisa, "ni s'han llegit el programa electoral ni coneixen la història que hi ha darrere d'aquest projecte, segur que totes les votants de Giorgia Meloni tenen un conegut homosexual".

Confessa que és el pitjor moment polític des que viu a Itàlia, i reconeix que si les lleis canvien amb el nou govern i hi ha una regressió en drets LGTBI, es plantejaran tornar a Espanya. Això sí, "esperant que no arribi VOX al poder".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad