El BalcóEl Balcó
Sociedad

"Aquí la neu sempre és benvinguda"

Les primeres nevades de la tardor arriben al Pirineu

REPORTATGE. Primera nevada al Pirineu

REPORTATGE. Primera nevada al Pirineu

08:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1664558291252/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Estava anunciada però l'esperàvem amb ganes, la nevada", diu en Jordi Torras, "aquí, la primera sempre fa il·lusió. En Jordi és el guarda del refugi de Malniu, a la Cerdanya. Quan va caure la nevada, de seguida es van posar a enregistrar-ho van penjar un vídeo a twitter, no perquè sigui estrany sinó perquè és la primera de la tardor. Va durar una bona estona i va deixar una enfarinada a les cotes baixes (de 1.500), però uns quants centímetres a les cotes més altes. A la nit, allà, la mínima ha sigut de dos graus sota zero, i pel cap de setmana tenen força reserves. Això sí, amb l'estufa encesa.

En Ferran Nevado, del refugi del Niu de l'Àliga, també està feliç de veure la neu a les muntanyes per la finestra. Durant les últimes hores, han hagut de retirar la neu amb pala perquè comença la cursa Ultrapirineu, que es correrà amb un paisatge enblanquinat de fons. Ell té el refugi ple a vessar i també amb l'estufa encesa, però més pels visitants que no pas per ell, que diu que va amb màniga curta.

Amb en Jordi i en Ferran, i també en Jordi Carbó, el meteoròleg de SER Catalunya, hem parlat d'aquestes primeres nevades i de com serà aquesta tardor i hivern que ja s'acosten.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad