Política

Aragonès rebutja la petició de Junts de restituir Puigneró com a vicepresident per acabar la crisi

Junts per Catalunya ha enviat una proposta a Esquerra per negociar abans de deixar en mans de la militància si abandonen el Govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la seva compareixença d'aquest dimecres / Europa Press News

Barcelona

El president Pere Aragonès ha rebutjat la proposta de Junts, rebuda aquesta última tarda, que demanava la restitució de Jordi Puigneró com a vicepresident. En un avenç d'una entrevista a La Vanguardia, que sortirà aquest dissabte, Aragonès despatxa les pretensions de Junts. Els republicans titllen d'agressiu el text que els han fet arribar els socis. El president assegura que "és evident" que la proposta "està pensada per no arribar a cap acord" i afegeix que "si tenen una proposta seriosa, amb voluntat d'acordar", la valoraran.

El líder de Junts, Jordi Turull, per la seva banda, ha participat als actes de commemoració del referèndum de l'1 d'octubre, i tendeix una mà a la negociació: “Passa les hores i la nostra disposició és absoluta. Per part de Junts no n'hi ha horaris, no hi ha llocs, estem disposats a arreglar les coses i situar-les on haurien d'haver estat”, ha afirmat en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies.

A més, assenyala que passen les hores i que la disposició és absoluta. Tot i això, és una negociació amb data límit: diumenge. Després, quedarà a les mans de la militància si abandonen la coalició.

La proposta de Junts passa per la restitució del vicepresident, a qui Aragonès va fulminar dimecres com a cop d'autoritat, davant la crisi de confiança entre socis per haver amenaçat de demanar-li que se sotmetés a una qüestió de confiança. Una votació que si fracassa acabaria amb la legislatura.

A més de la restitució de Jordi Puigneró, Junts reclama que es torni a activar la unitat estratègica, és a dir, un espai de trobada entre partits i entitats independentistes per posar-se d'acord amb el full de ruta cap a la independència. Aquests són, segons les fonts consultades, els punts de partida per iniciar la darrera negociació amb data límit, diumenge. Després, quedarà a les mans de la militància si abandonen la coalició.

Cessat per manca de confiança

Aquest dimecres Aragonès cessava el vicepresident, de Junts per Catalunya, en una jornada d'alta tensió a l'executiu català, per l'agreujament de la crisi de confiança entre els socis de govern. Aragonès decidia per falta de "confiança" per no ser advertit que el seu partit plantejaria que el president se sotmetés a una qüestió de confiança.

"És un pas que em fa mal, però del tot necessari per enfortir el govern de Catalunya", deia llavors el president català en la seva compareixença a la Galeria Gòtica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00