Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

"Qualsevol persona que veiés el retorn d'una instal·lació de plaques solars té pocs arguments per fer-se enrere"

Costa molt posar d'acord a les comunitats de veïns i hi ha manca d'instal·ladors, entre els desavantatges

El 96% de les instal·lacions d'autoconsum energètic a Menorca són panells fotovoltàics / PIXABAY.

Barcelona podria generar el 60% de l'electricitat que consumeixen les llars si s'instal·lessin plaques solars a tots els terrats de la ciutat, segons Barcelona Energia. L'estudi també assegura que en només un any un bloc de pisos pot amortitzar la inversió. Per tant, l'opció és sostenible i econòmica.

A Barcelona hi ha un percentatge ínfim d'energia de consum domèstic que prové de plaques solars dels veïns malgrat que a la ciutat hi ha 2.500 hores anuals de sol. Iu Gallart, director de Barcelona energia, constata que el gran impediment és als blocs de pisos, on l'amortització és més ràpida que a les cases unifamiliars, però on costa molt posar d'acord a les comunitats de veïns. A més, hi ha manca d'instal·ladors.

Una instal·lació de plaques solars costa uns 10.000 euros, s'amortitza en un any als blocs de pisos i en cinc anys a les cases unifamiliars, i a més a més permet desgravar-te entre un 30 i un 50% de l'IBI durant els primers tres anys. "Qualsevol persona que veiés el retorn d'una instal·lació de plaques solars té pocs arguments per fer-se enrere", assegura el Raúl Rodríguez, president d'instal·ladors de plaques solars.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad