Ocio y cultura

El Bòlit aplega "els desconeguts de sempre"

L'exposició posa el focus en figures llunàtiques, excèntriques, fora del que es considera "normal"

Adrià Pujol al Bòlit Pou Rodó

Adrià Pujol al Bòlit Pou Rodó / Berta Artigas Fontàs

Girona

Des del divendres es pot visitar al Bòlit Pou Rodó i al Bòlit La Rambla l'exposició "Els desconeguts de sempre. Personatges singulars en la cultura contemporània". Les persones excèntriques, foraviades, la figura del "boig" han estat els elements que Julià Guillamon i Adrià Pujol han volgut recollir en aquesta exposició.

Són persones que "transiten per una corda fluixa del que és homogeni i hegemònic, i el que no ho és", segons Pujol, un dels comissaris. "Totes tenen en comú una mirada esbiaixada, excèntrica".

Dividits en diferents "funcions" (arrelats, creatius, rebels, mediàtics...), es recullen les històries i els treballs del noi del telèfon de Girona, d'en "Jaumet del Flabiol", del Noi de Tona, el monarca de la Bisbal, entre d'altres.

"Normalment, passen per tots els estadis" apunta Pujol, "són criticats i la riota del poble, però, en general, acaben essent persones estimades"

Uns personatges molt comuns a les comarques gironines. Segons Pujol, "som un subpaís molt cosit" assegura, i a més, "hem glossat molt aquesta figura a la literatura i a la música". També apunta que tenim "el boig nacional": Salvador Dalí.

Tota la conversa amb Adrià Pujol, un dels comissaris, aquí:

Adrià Pujol, sobre l'exposició "Els desconeguts de sempre"

10:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000031388/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00