Sociedad

65.000 persones cridades al confinament

Protecció Civil està enllestint els preparatius pel simulacre d'accident químic del proper dia 2 de novembre al Camp de Tarragona

Joan Ramon Cabello, cap de Protecció Civil a Tarragona / Eva Hidalgo

Tarragona

El simulacre d'accident químic del 2 de novembre cridarà a 65.000 persones a la participació: habitants de Tarragona, Salou, Vila-seca, la Canonja i Reus sentiran les sirenes a les sis de la tarda i s'hauran de confinar al lloc on es trobin en aquell moment, ja sigui a casa, a la feina o a dins d'un supermercat.

El comportament de la població durant els 15 minuts que duri l'exercici donarà molta informació a Protecció Civil, que també farà enquestes sobre aquest simulacre, el primer d'aquesta magnitud i envergadura. Segons el seu cap a Tarragona, Joan Ramon Cabello, "tindrem moltes dades sobre l'efectivitat, si s'aconsegueix arribar o no a la majoria de participants, el seu comportament... A partir d'aquí revisarem els sistemes de comunicació per introduir els canvis pertinents". La intenció és fer-ne un altre l'any 2023.

En paral·lel, l'Estat provarà la nova operativa d'alertes mitjançant un missatge que localitzarà el telèfon mòbil de totes les persones que aquell dia i a aquella hora estiguin a la zona.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad