Sociedad

Creen una App per millorar el tractament del TDAH

Investigadors de la Universitat de Girona i la Xarxa de Salut Mental de l'IAS tenen en fase de proves un prototipus que ajuda al metge a fer tractaments personalitzats

L’equip científic que desenvolupa aquest projecte està liderat per Xavier Castells i Beatriz López (Universitat de Girona) i Domènec Serrano (Institut d’Assistència Sanitària).

L’equip científic que desenvolupa aquest projecte està liderat per Xavier Castells i Beatriz López (Universitat de Girona) i Domènec Serrano (Institut d’Assistència Sanitària). / ACN

L'eina es diu TDApp i casa la intel·ligència artificial, el coneixement dels metges i les preferències dels pacients i els seus familiars per arribar a un tractament personalitzat que tingui altes possibilitats de fer efectiu.

Xavier Castells, de la Universitat de Girona, ha explicat en una entrevista a l'Aquí Girona que en el tractament del TDAH una persona pot rebre dues respostes diferents per part de dos professionals i això és fruit, entre d'altres coses, de la impossibilitat d'estar al dia d'una informació científica que creix molt ràpidament.

L'eina recull tot aquest coneixement actualitzat i, d'acord amb les preferències del pacient, elabora un rànquing de tractaments que li poden anar bé, ordenats per la seva eficiència. El problema, adverteix Castells, és que els càlculs d'aquestes màquines, han de poder ser explicables i aquí és on el paper del metge és clau.

De moment, el giny és un prototipus pendent certificació europea que s'està provant amb 33 malalts però Castells espera que pugui ser una realitat en un termini d'un any si troben el finançament necessari per afrontar aquesta certificació.

Xavier Castells, Medicina UdG

10:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1666005448680/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00