El BalcóEl Balcó
Sociedad

La vida després d'un ictus

La Glòria va perdre la mobilitat i l'Olivia ha va haver d'aprendre a parlar de nou

REPORTATGE. La vida després de patir un ictus

REPORTATGE. La vida després de patir un ictus

20:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1666794651585/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Totes dues rondaven els 40 anys quan l'ictus els hi va canviar la vida del tot. L'Olivia va quedar muda i l'únic que deia era la paraula "canciones" repetidament. En el cas de la Glòria, al cap de nou dies de parir la seva filla i després de nou dies de mal de cap intens, es va quedar en coma i va perdre la parla (per poc temps), però sobretot la mobilitat, que encara no ha recuperat del tot.

Amb elles dues, al programa 'El Balcó', hem parlat de com és la vida per les supervivents d'aquesta malaltia, que demanen sobretot que se les escolti, però que també recorden el seu procés de recuperació o com és la seva vida ara, ara que anys després, ja saben que han tirat endavant, a vegades sustentades només per la força dels fills.

Fa unes setmanes vam conèixer l'estudi genètic més important del món sobre l'ictus, que ha liderat l'hospital de Sant Pau. S'han detectat una seixentena de gens nous implicats en l'aparició d'un ictus que fins ara no s'havien associat a la malaltia. Aquests resultats ajudaran a detectar persones que puguin tenir-ne en el futur i sobretot a millorar els tractaments.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00