Sociedad

"De 100 persones: 50 ni et veuen; 30 es donen compte que hi ha algú; i només 5 o 6 s'aturen"

Testimoni de Gerard Gausà, un noi que s'ha vist abocat a dormir al carrer.

ARRELS

Lleida

Aquest any la Campanya de les Persones Sense Llar fa 30 anys i el lema és “Fora de cobertura”, i ens convida, tant de forma individual com col·lectiva, a ser una societat acollidora que generi comunitat i vincles afectius on sostenir-nos, a banda de que existeixin unes polítiques públiques que impulsin una protecció social plena, inclusiva i on la persona és el centre i en primer lloc. La campanya ajuda també al fet que més ciutadans/es coneguin aquesta realitat del sensellarisme i siguin més conscients que al nostre entorn, són moltes persones les que viuen la vulneració dels seus drets. En parlem amb Gerard Gausà, que ha viscut més d'un any al carrer, i que ara està vivint en un pis , en un programa que tutela Arrels Sant Ignasi. Amb duresa explica com ha arribat a dormir al carrer. Parlem també amb l'educador Jordi Trench. Escolta-ho en aquest enllaç.

Gerard Gausà. El testimoni d'un sense sostre a Lleida

26:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000036922/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquest anys, Arrels Sant Ignasi han atès 4.373 beneficiaris fins avui dia, gairebé 400 més que l’any passat. Han acollit directament 1.528 persones. D’aquestes, 896 es troben en situació de sense llar i 129 sense sostre (al 2021 eren 81), per tant han augmentat considerablement i malauradament les persones en situació de carrer.

Arrels demana constituir una Taula per erradicar el sensellarisme amb tots els agents implicats a Lleida, denuncien la manca d’un sostre i també la manca d’una llar, un problema que afecta a moltes persones i famílies. La manca d’habitatge, diuen, encara una greu dificultat per poder consolidar processos de recuperació i inclusió de la persona, conjuntament amb la manca de tenir una xarxa afectiva i de suport.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00