Sociedad

Elena: "el simulacre ha estat un èxit"

El conseller d'Interior valora positivament la resposta de la ciutadania i anuncia un exercici similar l'any vinent

Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

Tarragona

A les 18'30h en punt d'aquest dimecres han sonat una vintena de sirenes de risc químic a alguns barris de Tarragona, Vila-seca, La Canonja, Salou i una part de Reus amb un objectiu: aconseguir el confinament de la població -65.000 persones estaven cridades a la participació- i evitar l'evacuació. Segons el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a la trentena de punts on hi havia observadors de Protecció Civil la resposta ha estat notable i ho qualifica d' "èxit".

Només a Tarragona s'han confinat 800 persones a pavellons i centres cívics, que han tancat portes i baixat persianes durant 15 minuts. Ara bé, no tothom n'estava ben assabentat de l'exercici: a l'interior d'un supermercat de la Canonja, molts dels clients estaven sorpresos, ja que sabien que es feia però desconeixien l'hora.

El 112 ha rebut un total de 54 trucades, una xifra que el govern valora positivament, ja que s'interpreta que si la gent no hagués sabut que hi havia el simulacre, el volum hauria estat molt més gran.

Alertes als mòbils

Paral·lelament també s'ha provat el sistema d'alertes estatal ES-Alert als telèfons mòbils, enviat a qui estava a la zona en aquell moment. Interior reconeix que caldrà ajustar alguns aspectes, com ara l'idioma.

Més simulacres

L'any 2023 hi haurà un nou simulacre amb població a la zona del polígon nord.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad