Sociedad

Més de 65.000 persones, cridades a confinar-se

El simulacre d'accident químic començarà a les 18'30h i durarà 15 minuts

La directora de Protecció Civil, Marta Cassany, acompanyada del sots director de Programes, Sergio Delgado

Tarragona

Avui a les 18’30h Tarragona viurà el simulacre d’accident químic més gran que s’ha fet mai: 65.000 persones de quatre municipis (alguns barris de Tarragona, La Canonja, Vila-seca i Salou- estan cridades a confinar-se, quedar-se a casa o bé refugiar-se al punt més proper, ja sigui una botiga, un CAP o un centre comercial. Sonaran una vintena de sirenes del radi d’acció afectat i durarà 15 minuts, fins a les 18’45h, quan tornaran a sonar per indicar la fi.

És un exercici que els veïns propers a la petroquímica demanaven des de fa anys, sobretot arran de l’accident d’IQOXE en el que van morir tres persones; De fet, aquest va ser un punt d'inflexió ja que les sirenes no van sonar quan tocava i la ciutadania exigia solucions. S'han fet diverses actuacions al llarg d’aquests dos anys, com ara gestionar el pla d'emergències químic des del territori - o incrementar el nombre de sirenes.

L'associació de veïns de Bonavista creeu que no hi ha hagut prou informació, una opinió de la que alguns ciutadans discrepen. Protecció Civil explica que s'han fet una trentena de reunions amb els habitants de la zona i s'han distribuït milers de fulletons informatius a banda de les campanyes a les xarxes socials.

Sistema d’alertes estatal

Coincidint amb el simulacre, avui també es provarà el sistema d'alertes estatals als telèfons mòbils, ES-Alert, que depèn del Ministeri de l'Interior: hi ha una normativa europea que obliga als estats a tenir un sistema públic d'alertes al mòbil en cas de catàstrofe o emergència. Funciona per geolocalització, totes les persones que en aquell moment estiguin a prop de la petroquímica tarragonina rebran una notificació emergent que sona diferent que els missatges de text i que no es desactivarà fins que l'usuari ho llegeixi.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad