Sociedad

Trobada una mandíbula de fa 15.000 anys al jaciment del Molí de Salt de Vimbodí i Poblet

Pertany a un nen d'uns 4 o 5 anys del Paleolític

La mandíbula trobada al jaciment del Molí de Salt / ACN

Tarragona

Investigadors de l'IPHES han trobat la resta humana més antiga del sud de Catalunya al jaciment del Molí de Salt de Vimbodí i Poblet: es tracta d'una mandíbula que pertany a un Homo Sàpiens d'uns quatre o cinc anys que segurament estava enterrat allà i que va viure en l'època del Paleolític Superior, fa 15.000 anys. És una troballa excepcional perquè coincideix amb canvis demogràfics del moment produïts sobretot pel clima, segons ha explicat el director de l'excavació, Manuel Vaquero, als micròfons de SER Tarragona-Ràdio Reus.

Creu que probablement trobaran més restes en breu a l'indret. Ara s'analitzarà la mandíbula per obtenir tota la informació possible, com ara l'estat físic de l'individu o quina era la seva dieta, uns treballs que s'allargaran durant mesos.

Manuel Vaquero / Eva Hidalgo

És el primer fòssil humà trobat en aquest jaciment després de més de 20 anys de treballs en els que s'ha descobert la millor col·lecció d'art paleolític de tota Catalunya.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad