Sociedad

Descoberta d'una pedrera romana i de nous trams de l'aqüeducte a Perafort

Les troballes daten del segle I dC i han estat fruit de la feina que fa temps que realitzen els arqueòlegs de l'ICAC a la zona

Pedrera romana a Perafort / ACN

Perafort

L'Institut Català d'Arqueologia Clàssica ha trobat nous trams de l'aqüeducte romà i una pedrera a prop del municipi de Perafort. L'aqüeducte del Francolí tenia 23 km i els arqueòlegs de l'ICAC n'han resseguit cinc, dins dels quals hi ha aquests fragments molt ben conservats que daten del segle I. Al voltant s'han localitzat elements que servien per aixecar la infraestructura, com ara la pedrera d'on es va treure material per un punt concret, el pont del Tupino. Jordi López, el director de l'excavació, ha passat pels micròfons del programa 'Aquí Camp de Tarragona', on ha parlat d'aquests treballs, que es van començar a l'octubre i encara s'allargaran algunes setmanes més.

Jordi López, director de l'excavació / Eva Hidalgo

Un veí de Perafort és qui va donar l'alerta de la possible existència de restes i ha ajudat els professionals amb les localitzacions després que l'ajuntament encarregués el projecte.

Aquesta campanya d'excavacions s'emmarca dins de la investigació dels aqüeductes que hi havia al voltant de Tarragona, que encara es troba en fase de recollida d'investigació. D'aquí dos anys quan s'acabi, es publicarà un llibre amb les principals conclusions.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad