Sociedad

El TSJC desenterra el projecte per fer un port esportiu a Tossa de Mar

El 2019 el ple va revocar un conveni del 2012 que el permetia però el màxim tribunal català ha donat parcialment la raó a les empreses promotores, que al·legaven indefenisó. L'Ajuntament ha tornat a començar els tràmits per aturar-ho.

Ramon Gascons, alcalde de Tossa de Mar

Ramon Gascons, alcalde de Tossa de Mar

08:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1668517695001/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

Tossa de Mar haurà de tornar a batallar per evitar que es construeixi al municipi un port esportiu i l'hotel i habitatges de luxe que hi anaven associats. El projecte semblava enterrat el 2019 per un acord de ple que tombava el conveni que va firmar el consistori el 2012 amb els les dues empreses promotores -Star Assets i Feanda 2- i que ho fiava tot a una consulta popular al poble que l'Estat no va deixar fer.

Sense consulta i amb l'acord de ple en contra, les empreses promotores van recórrer a la justícia. En primera instància, el Contenciós Administratiu 3 de Girona va donar la raó al consistori però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya aprecia ara que va faltar documentació per justificar l'acord del ple i també veu indefensió de les dues empreses per no haver-los donat audiència durant el procediment.

En una entrevista a l'Aquí Girona, l'alcalde de Tossa, Ramon Gascons, considera que la resolució dle TSJC no qüestiona el fons de la decisió i només estima parcialment els arguments de Star Assets i Feanda 2.

Gascons creu que el port només era un "esquer" per poder tirar endavant un projecte urbanístic que amenaçava "la part més bonica del poble" i adverteix que tornaran a iniciar el procediment per tornar-ho a enterrar.

Podeu escoltar l'entrevista sencera a l'Aquí Girona.

Ramon Gascons, alcalde de Tossa de Mar

08:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1668517695001/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad