Directo

MUNDIAL DE QATAR Sigue en directo el desenlace de los dos partidos del grupo C en 'Carrusel Deportivo'

Sociedad

Condemnat a 17 anys de presó el policia nacional que va matar la seva parella a Olot

L'Audiència de Girona dicta sentència de viva veu després del veredicte del jurat popular

L'agent de la Policia Nacional acusat de matar la seva parella a Olot

L'agent de la Policia Nacional acusat de matar la seva parella a Olot / ACN

Girona

El jurat popular ha declarat César Vegas, l'agent de la Policia Nacional que va matar la parella a trets a Olot la matinada del 20 d'abril del 2019, culpable d'assassinat i l'Audiència de Girona l'ha condemnat a 17 anys de presó.

El veredicte conclou, per unanimitat, que va utilitzar l'arma reglamentària per engegar diversos trets al cap i al coll de la víctima, que no va tenir cap possibilitat de defensa. El jurat li aprecia les agreujants de parentiu i de gènere perquè va atacar la víctima per "demostrar el seu domini i superioritat" i les atenuants de reparació del dany i d'alteració psíquica: "Va patir un trastorn mental de caràcter transitori que el va afectar lleument la capacitat volitiva". La sentència és ferma.

"No sé com vaig poder fer això"

Els fets van passar la matinada del 20 d'abril del 2019 quan la parella es va discutir per gelosia. Durant el judici, que va començar divendres passat, el condemnat va declarar que no recorda el moment de l'atac i que només té "flaixos". Segons la seva declaració, aquella nit estava afectat pel consum d'alcohol i de drogues. També va explicar que en diverses ocasions la dona el va amenaçar en fer públic que és homosexual". El processat va apuntar que "lamenta molt" els fets i que no s'explica com va "poder fer això".

La filla i les amigues el qualifiquen de "fatxa, masclista i molt dominant"

Per la seva banda, amigues i la filla de la víctima, van qualificar-lo com un home "masclista, fatxa i molt dominant". També van afirmar que mantenien una relació "tòxica", marcada per discussions constants. A més, alguns mesos abans del crim, l'acusat havia arribat a agredir-la quan eren a Camprodon (Ripollès) i també l'amenaçava perquè no el denunciés. Una de les seves amigues va dir que "li va arribar a regalar una bala i li va dir que portava el seu nom". Amb relació a la matinada del crim, dos dels veïns van detallar que havien escoltat uns cops molt forts, i fins i tot una discussió, que els havia despertat.

L'audiència de Girona l'ha condemnat a 17 anys de presó. Utilitzar l'arma reglamentària, diu el veredicte, que no té cap possibilitat de defensa i el jurat també li aprecia les agreujants de parentiu i de gènere.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad