Sociedad

Les llums de Nadal a Reus s'apagaran una hora abans

La inauguració de la il·luminació, que donarà compliment a la llei de l'estalvi energètic, serà el proper dia 25

Presentació de la campanya / Cedida

Reus

L'Ajuntament de Reus ha presentat oficialment la seva campanya nadalenca, la primera amb total normalitat després de la pandèmia. Un any més, la ciutat omplirà els seus carrers de màgia i llums concentrant el seu punt neuràlgic a la Plaça Mercadal. Aprofitant la marca de la ciutat GaudíReus, el lema d'enguany serà 'Reus, un Nadal per Gaudir', creant aquest joc de paraules entre el verb i l'emblemàtic arquitecte, fill del municipi. Com a novetat, aquest any les activitats començaran el 25 de novembre i no acabaran fins al 8 de gener. Segons l'alcalde, Carles Pellicer, "Reus ha de tornar a omplir-se de màgia".

El programa d'aquest any consistirà en nombroses activitats i espectacles d'animació als carrers. La regidora de Promoció, Montserrat Caelles, ha manifestat que l'objectiu és el de "crear un ambient nadalenc molt potent". Un dels actius per fer possible aquesta ambientació seran els follets, que voltaran per tota la ciutat divertint als més petits. Els principals escenaris d'atracció pels visitants es concentraran a les places Mercadal, Prim, Llibertat, Evarist Fàbregues, Doctor Sabater, el raval de Santa Anna i els Mercats de Reus.

Algunes de les novetats d'enguany consistiran en túnels i laberints de llum, el Conte del Nadal o espectacles itinerants. El tret de sortida serà un espectacle de música i dansa vertical a la Plaça Mercadal a les 18:30 h que precedirà l'encesa de l'arbre de Nadal, que tindrà lloc a les 19:00 h a càrrec de l'alcalde i altres autoritats del municipi acompanyades de representants de les entitats comercials.

Pel que fa a l'enllumenat dels carrers, la ciutat estarà il·luminada durant tots dels dies de la campanya de les 17:30 h a les 23:00 h, exceptuant els dies festius més rellevants, que s'apagarà més tard. A més, als barris també s'ha duplicat la instal·lació de llums als seus carrers. El pressupost global és de 673.100 €, on ja es compta l'aportació de Reus Promoció de 150.000 €, que representa un 10% més respecte a l'any anterior. A part, el cost de licitació de la il·luminació de les places entre d'altres, és de 423.100 €, triplicant l'aportació de l'any passat, i 100.000 € destinats al disseny gràfic de la campanya.

Finalment, referent a la llei actual d'estalvi energètic, l'Ajuntament de Reus reduirà una hora el temps de l'encesa, el que significa una disminució del 16%. Així mateix, la pista de gel la gestionarà l'empresa eco-friendly N-Ice Skating, que té com a objectiu reduir el 50% de la llum de nit i compensar tot el CO2 produït pel consum de kW de la pista per aconseguir un consum de 0% emissions.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad