El BalcóEl Balcó
Sociedad

"S'hi pot viure i treballar al nostre poble"

Micropobles molt diferents exposen les seves virtuts en una fira per convèncer possibles habitants

REPORTATGE. Els micropobles reivindiquen viure-hi de dilluns a divendres

REPORTATGE. Els micropobles reivindiquen viure-hi de dilluns a divendres

09:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1668710402583/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Són pobles de menys de mil habitants i que no s'assemblen de res els uns amb els altres. Aquest cop, però, s'han posat d'acord i participen a una Fira de Micropobles. No és una fira de formatges, ni de mel, ni de vins, sinó que és una fira pensada perquè aquests pobles de menys de mil habitants es mostrin ells mateixos.

És una fira que es farà a l'Estany (El Moianès) aquest dissabte al matí. Hi haurà una quinzena d'ajuntaments de menys de mil habitants que explicaran quina és la seva oferta. Una oferta que no està pensada pels turistes, sinó per persones que vulguin descobrir com és viure en aquell poble. Reivindiquen que de dilluns a divendres hi ha vida en aquests municipis i que estan apareixent alguns negocis.

Al programa 'El Balcó' hem parlat amb l'alcalde de Riner, Joan Solà i amb l'alcalde de Sant Miquel de Campmajor, Oriol Serrà. A Riner hi ha un negoci de formatgers que s'han instal·lat fa poc al poble, però també hi fan oli i cistells. Són només algunes de les possibilitats per la gent que es plantegi anar-hi a viure, però segons el seu batlle, n'hi ha moltes més. A Sant Miquel, d'aquí poc, obriran un forn de pa i un local social.

Fira a l'Estany

La Fira de Micropobles acollirà també l’entrega dels premis dels Jocs Florals Rurals organitzats amb Productors Catalans i Sant Miquel de Campmajor hi presentarà el Llibre ‘L’altre món rural’ de Joan Nogué i Rosa Cerarols. Torrebesses hi portarà un tast d’oli d’oliva verge extra ecològic, mentre que Planoles oferirà un tast d’embotits locals, que se sumarà al vermut amb productes de la zona per part del Consorci del Moianès. La música hi tindrà també un espai destacat gràcies al Festival Itinera i la música del duet The Cover Land.

'El Balcó' és el programa que s'emet cada tarda de 19.00 a 21.00 a SER Catalunya, presentat per l'Anna Puigboltas. Cada dia s'expliquen temes d'actualitat en profunditat o històries curioses que criden l'atenció. També hi ha espai pel debat i la conversa en profunditat, per les entrevistes a personatges rellevants i per les anàlisis concises. A més a més, cada tarda, sona la música que tria Joan Bofill i que s'ha d'escoltar aquell dia per un motiu concret.

Hi participen col·laboradors com Jordi Amat, Llucia Ramis, Clara Blanchar, Francesc-Marc Álvaro o Raquel Tulleuda, que conversen cada dilluns sobre temes de tota mena. Els dilluns també hi ha espai per 'Senzilles i tendres', una secció que explica històries d'amor sorprenents, i per Iago Moreno, que analitza temes d'actualitat relacionats amb les xarxes o les noves tendències.

Els dimarts analitzem les pantalles i el món de la comunicació amb la periodista Mònica Planas o amb Carmen Alcaraz, que barreja l'actualitat amb les seves obsessions culinàries. També escolem tranquil·lament la veu de Josep Ramoneda, que cada setmana entrevista alguna personalitat destacada. Dimecres és el dia d'Antoni Bassas, que s'asseu a l'estudi de SER Catalunya amb un tema per posar sobre la taula. Però també hi ha espai per als llibres (amb la Susanna Ruiz, que cada setmana en tria un) i per la secció d'Andrea Villoria 'Manual d'instrucció', on coneixem professionals del món judicial o policial. A més a més, l'egiptòloga Irene Cordón ens porta dos mil anys enrere.

Dijous treuen el cap pel Balcó les Parelles de Fet, dues persones que es troben inesperadament (no saben amb qui coincidiran) i que plantegen un tema que les preocupa. La parella varia cada setmana a partir d'una alineació molt potent: Olga Viza, Judit Mascó, Sílvia Soler, David Selvas, Guillem Solé, Ada Parellada, Anna Manso, Queco Novell, Pol Guasch, Manuel Fuentes, Victòria Pagès, Elisenda Roca, David Fernández, David Carabén, Nausicaa Bonnín, Santi Balmes i Judit Culell. També hi ha temps per l'oasi polític del programa o 'Joan i Miquel' (Joan Serra i Miquel Noguer) analitzen les qüestions importants de la setmana.

Divendres hi ha 'Ciència i Connexions', amb Jordi Mir i Salvador Macip, que es troben, un per comentar un tema i relacionar-lo amb el pensament o la filosofia, i l'altre per repassar les novetats científiques. Acabem la setmana amb els 'Plans de finde', una secció desacomplexada on en Joan Bofill, la Laura Estrada, en Joan Tejedor i l'Albert Prat recomanen què fer el cap de setmana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00