Economía y negocios

Recuperació econòmica a partir de la primavera

L'impacte de la pandèmia anirà de baixada a partir de l'any vinent

Josep Oliver i Julio Olmeda / ACN

Tarragona

L’Anuari Econòmic Comarcal del 2022 de BBVA presentat avui pel catedràtic emèrit de la UAB i director de l’estudi, Josep Oliver, juntament amb el director de CBC Tarragona Centre, Julio Olmeda, mostra la millora progressiva dels sectors econòmics de la comunitat autònoma durant l’any 2021. Al Camp de Tarragona, la recuperació del 2021 va ser més que notable, i és que la remuntada pel que fa al VAB (Valor Afegit Brut) dels serveis comprèn un 7,9%. Les indústries manufactureres van viure un increment del 10,2%, mentre que les empreses energètiques van caure en un percentatge negatiu del -7,5%. La construcció va recuperar-se lleugerament amb un 1,8%. Tanmateix, el sector primari va augmentar amb un 10,2%. Per tant, el Camp de Tarragona ha estat la regió amb l’avenç del VAB més elevat situant-lo en un 7,4%.

Tot i la recuperació econòmica parcial, les dades de l’any 2020 marcades pel pas devastador de la pandèmia van ser tan perjudicials (-14,4%) que Catalunya encara no ha pogut recuperar-se per complet. A les Terres de l’Ebre la remuntada del VAB va ser d’un 5,1%. Un dels sectors més destacats de les comarques ebrenques va resultar ser el terciari amb valors del 8,6% i, sobretot, l’èxit dels serveis que comprèn el 8,6%, per sobre de la mitjana catalana que és del 6,3%. El punt més àlgid l’han representat els serveis privats personals amb un 11,1% superant també la mitja de Catalunya (7,8%).

Malgrat el començament de la recuperació econòmica, el cicle de transició encara no ha acabat. L’autor de l’estudi, Josep Oliver, ha assegurat que “el trimestre actual serà fluix en l’àmbit econòmic i no serà fins a la primavera quan s’entrarà a l’última fase per superar completament les pèrdues generades per la pandèmia”

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad