Sociedad

Presó per a l'home acusat de matar i esquarterar al seu company de pis a Barcelona

La víctima, un alemany de nom Àlex, llogava habitacions i convivia des de feia dues setmanes amb el seu presumpte assassí, un home irlandès

Una agent dels Mossos d'Esquadra davant el contenidor on es va trobar el cadàver / Andreu Dalmau EFE

Barcelona

Quan dimarts passat un ferroveller va trobar el tors esquarterat d'un home dins d'una maleta, a l'interior d'un contenidor a Barcelona, cap veí va imaginar que tant la víctima com el presumpte assassí vivien en l'edifici que hi havia enfront de les escombraries. Mancant que l'ADN aporti la confirmació definitiva, la víctima es deia Àlex i era un home alemany d'uns 50 anys que llogava dues habitacions que tenia lliures. Els Mossos d'Esquadra van detenir als seus dos companys de pis com a presumptes homicides, un jove ucraïnès de 31 anys i un altre irlandès, de 51. Després de passar a disposició judicial, la magistrada ha enviat a presó a un d'ells, l'irlandès, com a presumpte homicida. El jutjat ha deixat en llibertat provisional al company ucraïnès, encara que ha acordat la retirada del seu passaport, la prohibició de sortir d'Espanya i compareixences puntuals davant el jutjat per a evitar la seva fugida.

Segons la portera del bloc, els sospitosos, "no feia més de dues setmanes que vivien en l'edifici". Ni ella ni la resta de veïns, entre els quals la por encara continua instal·lada, van sospitar d'ells. "Després que els Mossos descobrissin el cadàver en el contenidor, van continuar vivint aquí amb normalitat; entraven i sortien de casa com si res hagués passat", relatava la portera a la SER. En el domicili de la víctima i els detinguts, hi ha ara un precinte policial.

La detenció

Després de comprovar totes les càmeres de seguretat, els investigadors van descobrir que la maleta amb el cadàver havia sortit del portal que hi havia davant. Els agents de la Divisió de Recerca Criminal de Barcelona van interrogar a tots els inquilins del bloc a la recerca de respostes. Ningú va sentir crits, sorolls o baralles. Tampoc ningú havia tornat a veure a l'home alemany que vivia en el setè i fins i tot alguns amics es van acostar a l'edifici estranyats per la seva absència.

El divendres, tres dies després de la troballa del cadàver, els Mossos van detenir a un dels companys de pis, al jove ucraïnès que no volia obrir-los la porta. Durant hores van registrar el domicili de la víctima, on, segons la veïna del pis del costat, els investigadors fins i tot van perforar un envà a la recerca de proves. A última hora de la tarda, van traslladar al detingut al pis, per a realitzar una inspecció ocular en la seva presència. Aquest mateix divendres a la nit, els agents van detenir al presumpte homicida, el company irlandès, que tornava al domicili.

El pis on es va trobar l'home

"Entrenador del Pablo Escobar europeu"

Feia gairebé 24 hores que el company irlandès no trepitjava el domicili. La tarda anterior l'havia passat en el bar que hi ha en els baixos de l'edifici. "Va beure fins a emborratxar-se i se'n va anar sense pagar", explica un testimoni. En anar-se'n es va oblidar fins i tot la seva motxilla, una bossa North Face on portava l'ordinador i diversos papers. Uns veïns la van agafar per a lliurar-la-hi, però ja no van coincidir amb ell. La hi van lliurar directament a la policia. Ara, analitzen les converses que van tenir els dies previs a la recerca de pistes del crim atroç. "Va dir que era l'entrenador del Pablo Escobar europeu", recorda una veïna. "Li prenem de broma".

El cap de setmana, la policia científica va registrar el domicili de la víctima, en cerca no sols de proves, sinó també de la resta de membres del cadàver: les extremitats i el cap. No van trobar més restes, però sí sang, segons fonts policials, que confirmava les seves sospites: que estaven en l'escenari del crim i del desmembrament de la víctima. La instrucció judicial s'encarregarà d'aclarir la resta de detalls. El jutjat d'instrucció 23 de Barcelona manté la causa oberta per homicidi.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad