Sociedad

La graderia reconstruïda de l'amfiteatre romà es demuntarà abans de Nadal

La 'summa cavea' estava deteriorada des de feia anys, però les pluges intenses del setembre van accelerar l’empitjorament del monument

Amfiteatre romà / ACN

Tarragona

Les obres pel desmuntatge de la 'summa cavea', la part més alta de la graderia de l'amfiteatre construïda els anys setanta, van començar-se a finals del mes de setembre i s’acabaran abans de Nadal. La integritat del mur es va veure en perill després dels aiguats de Santa Tecla i la situació es va declarar com urgent.

Per mirar de conservar el patrimoni sense córrer més perill, l'Ajuntament va decidir retirar part de la graderia que s'aguantava per una bastida. Aquest mètode va perdre eficàcia amb el temps i les pluges, i segons l'arquitecta municipal, Raquel Casals, "el terreny ja no era ferm".

A hores d'ara, es considera que l'operació passa per la meitat del procés. Dels sis metres que fa el mur, es calcula que ja se n'han retirat tres. L’arquitecta ha recalcat que la rehabilitació que va fer-se fa més de quaranta anys “no va construir-se de manera adequada ni amb els millors materials”. En el transcurs de les obres “no s’han trobat restes històriques del monument ni s’ha fet malbé l’estructura original”.

De moment no està prevista la reconstrucció d'aquesta part de la graderia. A principis de l'any vinent, segons ha explicat Hermán Pinedo, conseller de Patrimoni, "es procedirà a la redacció del Pla Director on es decidirà que passa amb la summa cavea retirada, així com amb la resta de l'amfiteatre". Un cop finalitzades les obres, la bastida s'eliminarà per complet i l'itinerari pels visitants tornarà a la seva versió original, eliminant així l'accés provisional a l'arena que s'havia fet per seguretat

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad