Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Sociedad

Prejubilar-te abans d'acabar l'any pot ser més beneficiós que fer-ho més endavant

La revalorització de les pensions segons l'IPC pot compensar la penalització per retirar-te abans d'hora

Es calcula que les pensions dels qui estiguin jubilats abans que acabi l'any pujaran entorn el 8,5% / Manuel Romano

Els gestors administratius alerten que jubilar-se anticipadament abans d'acabar l'any pot ser més beneficiós que fer-ho d'aquí a uns mesos gràcies a la revalorització de les pensions segons l'IPC a partir de l'1 de gener. Els experts reconeixen que aquesta pujada de les pensions -lligada a l'escalada de la inflació-, en molts casos, pot compensar la penalització per avançar uns mesos la jubilació.

En concret, es calcula que les pensions dels qui estiguin jubilats abans que acabi l'any pujaran entorn el 8,5%, un percentatge que, en molts casos, és superior a la penalització per retirar-se abans d'hora. "Molts despatxos estem recomanant prejubilar-se abans que acabi l'any", reconeix Aurora Rodés, ponent de la comissió laboral del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya, que afegeix que, en alguns casos, el guany pot ser de més del 2%.

Els sindicats, això sí, aconsellen fer la simulació de la pensió a través de la Seguretat Social perquè no tots els casos són iguals. Ricard Bellera, secretari de treball i economia de Comisions Obreres, insisteix que cal mirar-s'ho molt bé i, sobretot, contrastar-ho amb un expert. Es calcula que entre la revalorització i els nous jubilats la despesa en pensions augmentarà un 11,4% el 2023.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00