Directo

CONSEJO DE MINISTROS Más dinero contra la violencia machista y el programa para duplicar los cribados neonatales

Sociedad

El 90% dels tarragonins creuen que el turisme beneficia el territori

El 27% dels enquestats per la FEHT atribueix l'incivisme als turistes

Berta Cabré, presidenta de la FEHT

Tarragona

El 92% de la població de Tarragona i les Terres de l'Ebre considera que el turisme beneficia el territori i un 38% de les persones consultades creuen que n'és un dels motors econòmics. Són dades que s'extreuen d'una enquesta feta per la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT). Segons la seva presidenta, Berta Cabré, "la població té una percepció molt positiva del turisme per la riquesa i el dinamisme que aporta al territori". D'altra banda, un 27% assegura que hi ha una manca de civisme entre els turistes i un 15% l'associen a problemàtiques de saturació de serveis. La meitat dels enquestats (48%) creuen que el mercat turístic actual és suficient o fins i tot preferirien que n'hi hagués menys.

Cabré ha apuntat que "el turisme és considerat com a necessari pel que aporta a l'economia de la província de Tarragona". De fet, el 52% dels sondejats els agradaria que n'hi hagués encara més. La presidenta de la FEHT també s'ha referit a les problemàtiques associades a aquest àmbit qualificant-les de "puntuals". El 39% ha valorat per sota del sis el sector. La nota mitjana a l'oferta turística dels locals és del 6,53 sobre 10. "Hem de continuar i millorar l'aposta pel turisme", ha subratllat la responsable de la federació.

Es presenta el dia que s'havia d'aprovar el PDU del Hard Rock

L'informe es va realitzar el setembre del 2021, però no s'ha fet públic fins ara "per qüestions d'agenda". Ha estat un encàrrec de la FEHT a una empresa d'investigació de mercats que ha obtingut una mostra de 800 enquestes dutes a terme de manera aleatòria.

La presentació arriba el mateix dia que es reuneix la comissió d'urbanisme de Tarragona, on s'havia d'aprovar el Pla Director Urbanístic (PDU) del CRT Vila-seca – Salou per instal·lar-hi Hard Rock, però que finalment haurà d'esperar perquè encara manquen dos informes. "Hi ha molt debat al carrer sobre el model turístic arran de projectes com el Hard Rock", ha dit Cabré tot destacant que la gent del territori "s'alegra que hi hagi turisme". Sobre els resultats, la FEHT ha reclamat als "dirigents polítics" que "escoltin la nostra ciutadania".

El repte del turisme interior

D'altra banda, el 72% dels preguntats han expressat que el principal element d'atracció turística són les platges i el mar. Una xifra que xoca amb la idea dels agents turístics de la demarcació, cada vegada més decidits a desestacionalitzar la temporada i incrementar el turisme d'interior. Cabré ha subratllat que el "repte de futur" és "donar a conèixer els actius que tenim a dins de la província".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00