El BalcóEl Balcó
Sociedad

Els números fantasmes del 'Gordo' de la loteria, a judici

L'advocada Olga Majoral qüestiona als tribunals el sistema tradicional de sorteig de Loterías y Apuestas del Estado

Els números fantasmes del "Gordo" de la Loteria, a judici

Els números fantasmes del "Gordo" de la Loteria, a judici

14:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1671133075174/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'any passat al sorteig extraordinari de la loteria de nadal es van detectar 56 números que es van cantar però que no van ser premiats, 56 números fantasmes, que equivalen a 109.200 dècims. Per tant milers de persones que van pensar que havien guanyat, però que no han cobrat perque els números no estaven premiats: no figuraven al llistat oficial de Loterías.

Una advocada de Barcelona, es va arromangar i va portar a Loterias y Apuestas del Estado als tribunals. Aquesta setmana una interlocutòria preliminar ha denegat les mesures cautelars que demana la demandant per canviar la dinàmica tradicional del sorteig de loteria d'enguany. El bufet d'advocats Majoral i Bustos va denunciar les carències en termes de seguretat jurídica que presenta el Sorteig de Loteries de Nadal després que l'any 2021 es cantessin 56 números que no van ser premiats. Aquest, però, no va ser un fet aïllat atès que, malgrat la negativa de Loteries a facilitar informació, l'any 2017 també es van cantar 136 números que tampoc van ser premiats.

Una part del problema és provocat pel deteriorament de les boles, un fet que dificulta la seva lectura. Per aquest motiu, tal com apunta l'advocada Olga Majoral Bustos, és difícil que l'entitat pugui justificar que aquest error és responsabilitat dels infants de l'escola de San Ildefonso de Madrid perquè, a més a més, des de Loteries tampoc han aportat cap prova que així ho acrediti.

És per això que la petició demana perfilar el número de les boles, establir un visionat obligatori del número premiat, informar sobre la provisionalitat dels resultats i publicar una nota informativa dels errors comesos al llarg del sorteig, juntament amb la llista oficial de premis,

A causa de la proximitat amb la data del sorteig d'aquest 2022, la justícia espanyola ha decidit denegar les mesures cautelars al·legant que els canvis proposats poden generar confusió i desconfiança en la ciutadania, però es compromet a analitzar amb profunditat el cas. De fet, la decisió judicial valora de forma molt positiva l'esforç del bufet a l'hora de fomentar la transparència i credibilitat de Loteries i Apostes de l'Estat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00