Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

Veritats i mites sobre la ressaca: "No s'ha de prendre cafè"

El metge de família Jordi Mestres recomana l'ibuprofèn abans que el paracetamol i menjar hidrats de carboni

ENTREVISTA. Veritats i mites sobre la ressaca: "No s'ha de prendre cafè"

ENTREVISTA. Veritats i mites sobre la ressaca: "No s'ha de prendre cafè"

11:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1671093098458/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Pràcticament totes les persones que han consumit alcohol alguna vegada en la seva vida han sofert els estralls que produeix l'endemà: la ressaca amb la qual despertes i que produeix maldecaps, mals d'estómac, etc. El millor antídot per no tenir ressaca és no beure de més, però si això ja ha passat, hi ha alguns consells que és útil tenir a l'abast. Jordi Mestres, metge de família i vocal de la Junta de la CAMFiC (Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària) detalla on hi ha llegenda i on hi ha certesa:

  • Aigua i més aigua

L'alcohol deshidrata, inhibeix una hormona encarregada de la reserva de líquids al nostre cos. Ajuda, prèviament, beure un got d'aigua entre copa i copa; i un altre abans d'anar a dormir. El metge de família apunta que si bevem aigua abans i durant la ingesta d'alcohol, tindrem l'estómac més ple i és més beneficiós. A més, assegura que "les begudes ensucrades no són recomanables": "les que no porten sucre són millors, no contribueixen a l'efecte bola de nou". Davant la llegenda que afirma que l'endemà s'ha de beure més alcohol per compensar, el metge matisa que és mentida i que això només ho empitjora. Tampoc recomana prendre cafè en llevar-se perquè incrementa l'acidesa, "espavila, però depèn de la situació no és recomanable".

  • Els fàrmacs

Els antiinflamatoris com ara l'ibuprofèn o l'aspirina són d'ús recurrent per a calamar els efectes de la ressaca. "No és recomanable prendre un medicament preventiu abans de sortir de festa", apunta. Si és necessari prendre algun fàrmac l'endemà, recomana prioritzar prendre ibuprofèn abans que paracetamol.

  • Menjar contudent

Prèviament al consum d'alcohol, sí que va bé ingerir un extra de greixos, ja que contribueixen a endarrerir-ne l'absorció. "ls menjars prioritaris són els hidrats de carbó, no les carns", explica el metge de família, "els menjars d'absorció lenta". "Si bevem amb l'estómac buit, els efectes de la ressaca apareixeran d'una manera més ràpida", matisa.

"El millor remei és el temps, si saps que t'asseurà malament no cal accedir-se bevent alcohol", acaba.

UNA HORA CON... | EL FARMACÉUTICO ÁLVARO FERNÁNDEZ

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad