Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

Laia Sanz: "M'agrada que el Dakar s'endureixi"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb la pilot de Corbera abans d'afrontar el seu 13è Dakar, aquest cop en un buggy

Laia Sanz: "M'agrada que el Dakar s'endureixi"

Laia Sanz: "M'agrada que el Dakar s'endureixi"

10:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1671806042868/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La pilot catalana Laia Sanz afrontarà el seu tretzè Dakar a partir del proper 1 de gener. La de Corbera hi participarà per segona vegada en la categoria de cotxes amb ganes i motivacions renovades, tal com ens ha explicat al 'Què t'hi jugues!': "Recordo el primer any com si fos ahir... però continuem amb la mateixa il·lusió i més ara que començo aquesta nova etapa en quatre rodes, que és una mica com tornar al principi". Sanz és història viva del mític ral·li, ja que va ser la primera dona en 11 ocacions el Dakar en categoria de motos i al 2015 va aconseguir una novena posició a la general. De moment, però, no es posa cap límit: "Si el cos va aguantant i vaig tenint opcions i oportunitats d'anar fent projectes xulos a mi m'encantaria anar-ho allargant".

Laia Sanz enguany participa amb un buggy Century de l'equip madrileny Astara i s'ha marcat un objectiu molt ambiciós: "L'any passat el que volíem era acabar i en vam aprendre molt. Ara, amb l'experiència adquirida i amb el cotxe totalment diferent que portem, podrem tenir una mica més de ritme i això també vol dir lluitar per estar una mica més endavant, espero". És difícil marcar-se una fita perquè el reglament també ha canviat, però aspira a repetir un bon resultat: "Dir un top 15 és el que m'agradaria, tot i que no em vull obsessionar. El que sí vull és acabar el Dakar contenta i satisfeta, que voldrà dir que ho hem fet bé".

La pilot, a més, celebra que aquest any la cursa recuperi l'esperit d'anteriors edicions: "Serà un Dakar més Dakarià. Fa pinta que les etapes seran més exigents, a mi m'agrada que el Dakar s'endureixi". Això comportarà més complicacions per als participants: "Serà més incòmode anar al lavabo, per exemple. Haurem de portar bolquers, i també influirà a l'hora de beure i menjar. Però quan estàs mentalitzada del que et trobaràs, i hi sumes l'experiència, t'ajuda molt". Sanz, a més, ha volgut reconèixer als micròfons de SER Catalunya els esforços dels patrocinadors que any rere any permeten que ella segueixi sumant Dakars: "És un plaer tenir companys d'aventures com KH7. En aquesta nova etapa em toca ser humil, però és totalment necessari que t'acompanyin en aquests processos. I el món del motor, tots ho sabem que és car i tenir un cotxe competitiu costa molt".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00