Economía y negocios

Mont-roig del Camp tindrà un parc fotovoltaic de 96 hectàrees

Subministrarà energia a la fàbrica de bateries Iljin, que preveu començar a funcionar a partir del 2024

Terrenys en els que s'instal·larà el parc / ACN

Mont-roig del Camp

La planta de l'empresa sud-coreana de components de bateries ILJIN Materials tindrà un gran parc fotovoltaic al voltant de les instal·lacions per subministrar energia verda que ocuparà gairebé 100 hectàrees; De fet, era un dels requisits indispensables que demanava la companyia per aterrar al municipi.

Ara l'ajuntament està negociant amb diversos veïns la compravenda dels terrenys que adquirirà ILJIN i que també gestionarà el parc solar. Abans caldrà una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana, ja que a dia d'avui no permet les plantes fotovoltaiques al terme municipal. Amb el canvi, només s'autoritzaran si són per a autoconsum. Segons l'alcalde, Fran Morancho, "el que no volem és omplir el territori de parcs fotovoltaics que generin energia i que se'n vagi a altres llocs".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad