Sociedad

Nylstar atura l'ERO per retallar el 29% de la plantilla

Els treballadors esperen tenir-ne més detalls en la reunió que hi ha prevista demà a Inspecció de Treball.

Els treballadors s'han mobilitzat per evitar l'acomiadament massiu. / ACN

Girona

La direcció de la tèxtil Nylstar de Blanes ha decidit fer marxa enrere i retirar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) amb el que pretenia acomiadar 24 dels 84 treballadors de la plantilla, segons acaba d’anunciar el comitè d’empresa format per CCOO, UGT i Domum.

Una decisió de la que no se'n tenen més detalls i que arriba després de setmanes de negociació i de la forta oposició dels sindicats, que qüestionaven la tria de treballadors a acomiadar que havia fet el principal accionista, l’absència d’un pla de viabilitat i l’estratègia que havia seguit des que el 2016 va prendre el control de la firma.

Els treballadors esperen saber-ne més detalls demà al matí, quan hi ha prevista una nova reunió a Inspecció de Treball per negociar els detalls de l'ERO.

El comitè d'empresa no només qüestiona la necessitat de l'ERO si no també la decisió de reduir “dràsticament” la producció a Blanes, passant de 1.300 tones al mes a les 60 tones al mes actual. És més, argumenten que l’empresa fa més d’un mes que està aturada.

El màxim accionista, Alfons Cirera, ha explicat que la situació és "molt difícil", que els preus de l'energia ho compliquen encara més –argumenta que el sobrecost de la factura energètica ha crescut 2’2M€- i per això defensava que l’única sortida és fer menys producte i de major qualitat.

"El millor que podria passar als treballadors de Nylstar és que l'administració iniciés un procés concursal"

Poques hores abans d’aquest anunci, el secretari general d’UGT a les comarques de Girona, Maxi Rica i la secretària general de CCOO, Belén López, s’havien referit a la situació de l’empresa durant una entrevista al programa de Ràdio Girona, Aquí Girona.

La situació a Nylstar és difícil, admetien perquè al capdavant de l'empresa "no hi ha un industrial" sinó un "especulador". Per això, Rica creia que "el millor que podria passar als treballadors és que l'administració iniciés un procés concursal", assumís el control i fes viable una empresa que, segons els sindicats, té futur com ha demostrat en el passat recent.

Per Belén López, si Nylstar no se'n surt, "és una molt mala notícia per unes comarques de necessiten reindustrialitzar-se".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad