Sociedad

Salut reprèn el programa 'Pacient Expert' a les comarques de Girona

El programa forma pacients per liderar un grup de gent que pateix la mateixa dolència amb l'objectiu de compartir experiències i consells

Sessió del Programa Pacient Expert en deshabituació tabàquica celebrada a Besalú.

Sessió del Programa Pacient Expert en deshabituació tabàquica celebrada a Besalú. / Institut Català de la Salut (ICS)

Girona

Els Centres d'Atenció Primària que gestiona l'ICS i l'IAS a la Regió Sanitària de Girona han recuperat el programa 'Pacient Expert' després de tres anys d'aturada degut a la pandèmia. És un programa que selecciona pacients amb alguna malaltia crònica i els forma perquè puguin liderar dinàmiques de grup amb altres persones que pateixen la seva mateixa dolència i amb els que comparteixen experiències i consells que contribueixen a reduir les visites al CAP o els ingressos hospitalaris.

S'ha reprès amb un grup de tabaquisme a Besalú però també n'hi ha d'organitzats en d'altres punts de les comarques de Girona amb pacients de diabetis, insuficiència cardíaca, malaltia pulmonar obstructiva crònica, fibromiàlgia, malaltia de Chagas en fase crònica o ansietat, entre d'altres.

El programa consta de nou sessions, una a la setmana, d'una hora i mitja de durada i el nombre de participants és d'entre 10 i 12 persones per garantir que la comunicació sigui fluïda. També té una altra variant, la de 'Cuidador Expert', en aquest cas adreçada a persones que tenen cura de pacients amb malalties cròniques.

A l'Aquí Girona n'hem parlat amb Montse Masó, una de les infermeres referent d'aquest programa a la regió sanitària de Girona.

Montse Masó, referent de Pacient Expert de l'ICS i l'IAS

10:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674140519003/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad