Directo

HOY POR HOY Sigue en directo el programa especial desde Irún, con Àngels Barceló

Sociedad

"A la carta de serveis al pacient, potser en un futur s'hi podria oferir la música"

L'Orquestra de Metges de Girona (OMEGI) és a punt d'arribar al seu primer any de vida.

Quatre intèrprets de l'OMEGI als estudis de Ràdio Girona.

Quatre intèrprets de l'OMEGI als estudis de Ràdio Girona. / R.M.P.

Girona

Des del mes de març, tots els dijous de les 20:30 a les 22:30 al Col·legi de Metges de Girona... hi ha assaja una orquestra. Una vintena de professionals del sector sanitari van posar en marxa aviat farà un any l'Orquesta de Metges de Girona (OMEGI), una activitat que els serveix per desconnectar de la feina, exterioritzar sentiments i compartir la música "amb gent de diferents edats i nivells".

El primer concert el van fer el mes de juny al mateix col·legi i aquest Nadal van interpretar algunes peces als passadissos de l'Hospital Santa Caterina de Salt amb molt bona acollida. Com explica l'anestesiòloga, metge de família i un dels violoncels de la formació, Cristina Samaniego, "ja fa temps que sabem que la música té efectes beneficiosos en la salut emocional i física dels pacients" i es pregunta si "de la mateixa manera que s'ofereix al pacient la possibilitat de què vagi a veure'l un capellà o que li portin un llibre, per què no oferir també la música".

Quatre de les integrants de l'OMEGI han visitat l'Aquí Girona per explicar les seves experiències i ens han interpretat una nadala. Podeu escoltar l'entrevista sencera amb Maria Àngels Sieira -doctora de família i violí-, Anna Camós -oftalmòloga i viola-, Cristina Samaniego -anestesiòloga, metge de família i violoncel- i Mercè Oller -endocrí i violí- clicant aquí.

El col·legi de metges té orquestra

15:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674220587550/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad