Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Sociedad

Troben un nadó abandonat al carrer al barri de Sants de Barcelona

El nen té entre un i dos mesos i ha estat traslladat a l'Hospital de Sant Joan de Déu

El carrer Begur, a Sants, Barcelona / Google Maps

Els Mossos d'Esquadra han localitzat a quarts de set d'aquest matí un nadó de poques setmanes abandonat al carrer Begur, al barri de Sants de Barcelona. Un home ha estat qui l'ha trobat al portal d'una entitat social, dins d'una bossa de tela, embolicat amb una manta. Quan ha vist que per allà hi passava una altra dona, que anava a treballar, l'ha avisat dient-li que allà hi havia un nen. La dona no s'ho esperava i, quan s'ha apropat a la bossa, ha vist que el nadó es movia. "Fins i tot, s'ha espantat. Es pensava que era un ninot", ha explicat el caporal Carlos de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Sants, un dels agents que l'ha anat a buscar.

Quan ha arribat la dona, l'home li ha ensenyat que estava trucant al 112 i poca estona després ha marxat. Ella ha decidit tornar-hi a trucar, però l'han avisat que, fins al lloc dels fets, ja hi havien enviat una patrulla dels Mossos i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els agents han dit que el nadó estava en bon estat de salut, ben cuidat i que no plorava. "Ens ha sorprès que no plorés. Estava amb els ulls oberts, amb el xumet posat, ben despert", ha detallat el caporal.

Els agents també han explicat que, a l'hora que han sortit a buscar-lo, a Barcelona plovia i la temperatura exterior era de 4 graus: "Tot i que l'hem vist bé, de seguida l'hem entrat a dins del cotxe, esperant l'ambulància. Feia molt mal dia". Els agents han recomanat a la dona que l'agafés i el mantingués en braços. A més, han asssegurat que, pel que ells han notat, no devia fer massa que el nen era al carrer. El nadó ha estat traslladat a l'Hospital de Sant Joan de Déu, on continua a hores d'ara, tot i que no està ingressat a la UCI.

Investigació oberta

La Unitat d'Investigació de Sants ha obert una investigació per esclarir els fets. Els Mossos tenen previst revisar càmeres de la zona, identificar i parlar amb testimonis i veure quins veïns passen per allà habitualment. A més, segons ha confirmat el caporal Carlos, la policia està intentant localitzar el primer home que ha trucat el 112 per fer-lo declarar com a testimoni.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad