Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Les solucions del Barça al límit salarial: sortides i Barça TV

El club reconeix que, per ampliar el límit de la propera temporada, només pot rebaixar la massa salarial o vendre actius que generin pèrdues, com Barça TV

Les solucions del Barça al límit salarial: sortides i Barça TV

Les solucions del Barça al límit salarial: sortides i Barça TV

13:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674741706092/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La Lliga no permet al Barça inscriure el nou contracte de Gavi com a jugador del primer equip en aquest mercat hivernal, com tenia previst el club després de les sortides de Gerard Piqué i Memphis Depay. Segons l'article 101 de la normativa del Fair Play Financer, la Lliga no permet inscriure cap renovació a mitja temporada si calcula que en el proper curs el club estarà excedit de límit salarial, encara que en aquest moment sí que tingui disponibilitat econòmica per a fer-ho. Com que Javier Tebas sap que al juliol el Barça tornarà a estar excedit, ara no li facilita la inscripció del migcampista de Los Palacios.

El club admet que la Lliga està aplicant la normativa vigent de manera correcta, tot i que es queixa que anteriorment ha fet la vista grossa amb altres renovacions. Això sí, fonts de la Lliga expliquen que, a l'estiu, el Barça no hauria de tenir problemes per alliberar els diners suficients per poder inscriure el nou salari professional de Gavi. Com que estarà excedit de Fair Play, per a cada 4 milions que es vulgui gastar en salaris n'haurà d'alliberar 10, ja sigui en ingressos nous o en sortides de futbolistes.

El club reconeix obertament que manté una guerra amb la Lliga i que no abaixarà els braços. La durà fins les últimes conseqüències i batallarà cada cas que el perjudiqui. A hores d'ara, juntament amb la batalla per la inscripció de Gavi, també hi ha oberta la demanda que el Barça va presentar contra la mateixa Lliga perquè li permeti utilitzar el 15% dels 600 milions prestats per Goldman Sachs l'estiu del 2021 per ampliar el límit salarial, de la mateixa manera que els 38 clubs professionals que van signar amb CVC poden fer servir el 15% del préstec que el fons americà va concedir a tots els firmants per a inscriure jugadors.

Solucions: reduir la massa salarial i vendre Barça TV

Al Barça no hi veuen massa més solucions que retallar la massa salarial esportiva en 150 o 200 milions d'euros. Al club reconeixen que els ingressos ordinaris tenen poc recorregut i que no creixeran en excés. Per tant, l'única manera d'ampliar el límit salarial és, precisament, retallar aquesta massa salarial que ofega els pressupostos. Actualment, aquesta massa ascendeix fins els 656 milions. Hauria de situar-se, segons fonts internes, entre 450 i 500 milions.

La Lliga ja va alertar que les palanques s'han acabat. Els ingressos extraordinaris per la venda d'actius ja no faran augmentar el límit salarial. Això sí, amb una excepció: si l'actiu que es ven genera pèrdues. Un exemple és Barça TV. El club recuperarà la gestió del seu canal el proper juny, després de vuit anys en mans de Telefónica, i fonts reconeixen que una de les opcions és la seva venda. Anualment, al Barça li suposa una despesa de 6 milions d'euros. Per tant, l'ingrés per la venda de Barça TV -total o parcial- impactaria directament en el límit salarial de la propera temporada.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad