El BalcóEl Balcó
Sociedad

"Gràcies a Marie Kondo tinc la meva feina actual"

Marta Vilamajó es dedica a organitzar cases i reconeix l'honestedat de la confessió de la japonesa

"Gràcies a Marie Kondo tinc la meva feina actual"

"Gràcies a Marie Kondo tinc la meva feina actual"

15:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1675189311421/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Un estudi de l'Ikea assenyala que una persona malgasta unes 5.000 hores (6,6 mesos) de la seva vida en buscar coses perdudes. L'ordre i l'organització de les cases són fenòmens que preocupen molt a les famílies. Sota aquesta premissa, la Marie Kondo, la reina de l'ordre, va ensenyar al món sencer que la pau i la tranquil·litat a les cases era possible seguint el seu mètode. Ara, la gurú de l'ordre ha confessat que ha fracassat en la seva tasca després de ser mare de dos fills.

L'any 2014 Marie Kondo va saltar a la fama internacional després d'arrasar amb el seu llibre "La Magia del Orden". Va vendre 30 milions d'exemplars. A Espanya, el llibre va arribar a les 28 edicions i més de 270.000 exemplars venuts. De fet, el 2015, la revista Forbes va decidir incloure-la en la llista de persones més influents del món. Anys després, el 2019, l'experta en organització va triomfar a les grans pantalles després que Netflix produís una reality show sobre el seu mètode.

El mètode Kondo català

Al programa 'El Balcó' hem aprofundit en aquest fenomen per entendre l'impacte que té l'ordre i l'organització de les nostres llars a la nostra vida particular. Ens ha acompanyat la Marta Vilamajó, organitzadora professional i membre de l'associació espanyola d'aquest gremi, que explicava que la Marie Kondo li va canviar la vida. Després de llegir els dos llibres que l'experta en organització ha publicat va decidir dedicar-s'hi professionalment. Després d'aplicar el seu mètode pas per pas, es va adonar que el sistema Kondo estava molt encarat a la cultura oriental i va decidir donar un enfocament més occidentalitzat.

D'aquesta forma, la feina de la Marta Vilamajó consisteix a organitzar pràcticament les diferents necessitats que plantegen els seus clients, mitjançant el mètode Kondo, però amb un estil aplicat a les famílies catalanes. Tot i així, l'organitzadora ha volgut calmar als oients afirmant que "les cases són per viure i hi ha d'haver un mínim de desordre".

El component emocional del desordre

Durant la tertúlia, els nostres col·laboradors han coincidit en el fet que, a vegades, desfer-nos dels objectes que ja no fem servir tenen un gran component emocional. En Francesc Marc ha apuntat que li va 'trencar el cor' veure com trituraven les seves enciclopèdies. En aquest sentit, la Clara Blanchar, ha destacat que el mètode Kondo és cruel perquè al moment de llançar les coses te n'has d'acomiadar. La Marta Vilamajó assenyalava que les persones tenim molt afecte als objectes perquè els hi donem sentiments i emocions que impliquen un lligam molt fort, com les cartes d'exparelles, les samarretes esportives o els regals.

Amb tot, l'organitzadora ha volgut insistir en la diferenciació entre l'organització i l'ordre. Vilamajó ha recalcat que és molt important tenir un bon sistema d'organització i buscar un lloc per a cada cosa. D'aquesta forma, s'eviten les acumulacions i les pèrdues de temps innecessàries per buscar les coses que hem anat deixant per casa, aconseguint que les nostres llars tinguin l'ordre que tant desitgem.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00