Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Marta Esteban: "Aviat sortirà una nova versió de 'Truman' important"

La productora de les pel·lícules de Cesc Gay, protagonista del 'Carta Blanca' de la Filmoteca

ENTREVISTA. Marta Esteban

ENTREVISTA. Marta Esteban

18:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1677332173361/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El viatge professional de Marta Esteban va començar a finals dels 70 fent de documentalista als Andes peruans, va seguir com a realitzadora de TV3 ('Curar-se en salut' i el llegendari 'Cinema 3' de Jaume Figueras) i va culminar en la producció audiovisual. Els primers treballs com a productora van ser amb dos noms destacats del cinema independent europeu: Alain Tanner ('El diari de Lady M.', 1992) i Ken Loach ('Tierra y libertad', 1995). I a partir de 1999 va començar la seva relació laboral més llarga i fructífera amb el director i dramaturg Cesc Gay.

Esteban ha estat al darrere de gairebé totes les obres del realitzador català, des de 'Krámpack' (2000) fins a 'Historias para no contar' (2022). Ara mateix, ja treballen en el proper projecte que es troba en fase de guió. La productora barcelonina avisa, però, que cada vegada és més difícil per un director home accedir als ajuts públics perquè la discriminació positiva (en favor de les dones) els allunya de les puntuacions.

Amb Marta Esteban hem recordat un dels moments més feliços de la seva carrera quan va recollir el goya a millor pel·lícula per 'Truman' (2015) de Cesc Gay. Una cinta que, ens ha confessat, es podria haver titulat 'Troilo', el nom real de la mascota que acompanyava Ricardo Darín a la pantalla. Un gos que van trobar en una entitat que dona assistència a nens amb autisme. Esteban ha avançat també que estan a punt de tancar un acord per fer un remake important de la pel·lícula.

La Filmoteca de Catalunya ha dedicat a Marta Esteban la seva 'Carta Blanca' aquest mes de febrer, un cicle on la productora ha triat les pel·lícules de la seva vida.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00