Directo

SELECCIÓN ESPAÑOLA | Sigue en directo el Escocia-España en Carrusel Deportivo con Dani Garrido

Sociedad

El RACC reclama millores al transport públic metropolità abans de treure més cotxes dels carrers de Barcelona

El president d'aquesta entitat, Josep Mateu, assegura que les actuacions dels eixos verds de l’Eixample o la transformació de la Via Laietana han estat precipitades

El president del RACC, Josep Mateu, amb el periodista, Xavi Coral, a la Pedrera.

Barcelona

El RACC reclama que es facin millores al transport públic metropolità, especialment ferroviari, abans de continuar restringint el pas dels cotxes per l'interior de la ciutat de Barcelona. Segons el president d'aquesta entitat, Josep Mateu, els projectes de pacificació als carrers de l'Eixample o la transformació de la Via Laietana s'han fet de manera precipitada i sense donar suficient informació sobre l'impacte que tindrien a la ciutat. A poc més de dos mesos de les eleccions, ha criticat així la política de mobilitat que ha impulsat el govern d'Ada Colau.

Segons el RACC, en els darrers quatre anys, i en part per culpa de la pandèmia, no s'ha impulsat prou el transport públic metropolità ni s'hi han guanyat usuaris. Per això, Josep Mateu defensa que abans de seguir posant obstacles als cotxes a la ciutat, especialment a l'Eixample, s'ha de millorar el transport públic metropolità, ampliant-lo i fent-lo més fiable, per facilitar que els usuaris del vehicle privat el deixin a casa i optin per altres mitjans més sostenibles.

Mateu ha assegurat que el 80% dels vehicles que es mouen per l'Eixample són de persones que venen de fora de Barcelona, "als que no se'ls han donat alternatives fiables de transport públic". I entre les mesures per millorar la mobilitat a la ciutat proposa replantejar-se la Superilla de l'Eixample.

Actuacions per millorar el transport

Mateu ha reclamat a les administracions que facin les actuacions necessàries perquè el 2030 el 30% dels desplaçaments a l'àrea de Barcelona, a la Gran Barcelona, es facin en transport públic.

El RACC ha plantejat 10 mesures per millorar la mobilitat a la Gran Barcelona. Entre les actuacions que reclama hi ha la de prioritzar les inversions en infraestructura ferroviària, impulsar una estratègia metropolitana per desenvolupar una xarxa potent d'aparcaments a les estacions de tren o millorar el repartiment de mercaderies i d'última milla.

Mesures pendents

En l'acte de la Pedrera, el club també ha fet balanç de les 45 mesures que va presentar el 2019 en una conferència similar. El resultat és que en més de la meitat dels casos, no s'ha fet cap actuació significativa. Per això consideren que Barcelona ha perdut l'ocasió d'esdevenir un referent de mobilitat en els darrers quatre anys.

El president del RACC ha assegurat que, igual que passa a altres ciutats europees, al centre de Barcelona cada vegada hi haurà menys cotxes, sempre que, s'ofereixi més i millor transport per accedir des de l'àrea metropolitana i es dona un impuls a la mobilitat compartida.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad