Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

La mort de la gossa Sota a mans d'un guardia urbà, a mediació

Més de quatre anys després de l'incident que va mobilitzar els animalistes amb protestes sense precedents, no hi ha sentència

La mort de la gossa Sota a mans d'un guardia urbà, a mediació

La mort de la gossa Sota a mans d'un guardia urbà, a mediació

12:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1678969520715/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Des de la tardor, hi ha una taula de mediació oberta entre l'agent de la guàrdia urbana i el propietari de la gossa Sota, disparada mortalment pel policia amb la pistola reglamentària. Va passar el 18 de desembre de 2018 a l’altura del número 320 de la Gran Via de Barcelona, a prop de Plaça Espanya, i és el cas que ha actualitzat l'Anna Punsí en un capítol nou de Penombres, la secció dels dijous a l'Aquí Catalunya.

S'estan fent entrevistes des del mes d'octubre de manera activa, tot i que no han transcendit els detalls. Les advocades del policia i l'home, un home estonià que vivia al carrer, són extremadament prudents i no volen donar-los perquè temen que una filtració espatlli les converses. Com que tots dos poden enfrontar-se a penes de presó, les advocades van convence’ls d’explorar aquesta via, la qual té el vistiplau del jutge, que ha deixat en stand-by la causa als jutjats.

El guardà urbà i l'amo el gos són al mateix temps acusats i víctimes. Els policies van denunciar el noi per atemptat a l'autoritat. I ell va denunciar els agents per maltractament animal i per un delicte de lesions, ja que sosté que li van pegar. Assegura que els policies es van acostar a ell i a l’animal amb actitud hostil i agressiva i que un dels policies va disparar a la gossa a una certa distància. El propietari sempre ha mantingut que tant ell com la gossa estaven tranquils quan va aparèixer la patrulla de la Guàrdia Urbana.

En canvi, segons la versió dels policies, es van acostar fins a un noi que vivia al carrer i que ja tenien identificat i li van demanar que lligués la gossa. Segons aquest relat, defensat davant del jutge d’instrucció, la gossa estava nerviosa i va mossegar el colze d’un dels agents, li va fer rascades i li va trencar l’uniforme. Segons l’atestat, fins a 7 agents van ser necessaris per reduir el propietari de la gossa que els retreia la mort de l’animal. Expliquen també que va reaccionar llançant-los un patinet, tipus skate, que duia. I va provocar lesions almenys a un policia.

Allau de solidaritat dels animalistes

La mort de la Sota a mans d’un agent de la Urbana va generar una allau de crítiques, sobretot de les entitats animalistes. El vídeo amb la gossa morta es va fer viral tot i la cruesa de les imatges. Al cap de 4 dies, el 22 de desembre, 3.500 persones van omplir la Plaça Sant Jaume per protestar. I al cap d’uns 10 dies, unes 1.800 es van concentrar a la plaça d’Espanya per reclamar justícia per la Sota.

Les entitats animalistes també van recollir 230 mil firmes i les van entregar a l’Ajuntament demanant una investigació a fons. Persones com l’actor Dani Rovira, també Pilar Rahola o Pilar Eyre van fer tuits criticant l’actuació del policia i titllant-la d’execució.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad