Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

A trets amb un extraterrestre: el testimoni sense confirmar de la base militar de Roses

No hi ha cap document oficial que validi el testimoni d'un exmilitar que assegura haver disparat un humanoide l'any 1971

A trets amb un extraterrestre: el testimoni sense confirmar de la base militar de Roses

A trets amb un extraterrestre: el testimoni sense confirmar de la base militar de Roses

20:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1679561919674/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Roses

"Va baixar un ésser de la nau que vam poder veure i va venir cap a nosaltres (···). Era molt alt, d'uns 2 metres i 20 centímetres d'alçada, i venia cap a nosaltres". És el relat mai confirmat de l'exmilitar de la base del Pení, a Roses, Jesús Jofre Milà, de la nit del 21 de març del 1971. L'ha explicat en una entrevista a la secció Penombres del programa Aquí Catalunya, a qui un dels ufòlegs més respectats de l'estudi d'aquests fenòmens ha titllat els fets d'històries inventades o, com a màxim, fruit d'una interpretació exagerada i imaginativa d'algun fet regular.

Segons ha explicat Jesús Jofre, l'alienígena es va aturar quan li van disparar i es va quedar a uns quatre o cinc metres de la seva posició. "Llavors va marxar i només vam sentir un cop contra les tanques que hi havia en aquella zona". El primer a treure la pistola, un fusell metrallador, va ser el seu company de patrulla, tot i que en jesús Jofre de seguida es va sumar al tiroteig: "Jo com a caporal portava una pistola de 9 mil·límetres parabellum i també vaig disparar".

Vicente-Juan Ballester Olmos és ufòleg i després de 55 anys d'investigació assegura que no creu en els ovnis perquè no hi ha cap prova o evidència material o científica menor que avali l'existència d'objectes que no es puguin identificar. I menys que siguin extraterrestres. Explica que sí que hi ha ovnis en el sentit que la gent veu coses que, per ignorància, no sap explicar, però que són fenòmens convencionals.

Ballester Olmos diu que l'albirament descrit per Jesús Jofre no pot ser contrastat amb fonts oficials i que només hi ha la paraula de persones sense cap coneixement o persones que tenen una trajectòria coneguda al món del contactisme i la cosa paranormal. Per aquest motiu, diu que la seva credibilitat està més que minvada.

Un altre albirament a la mateixa base

A la base aèria del Pení, de Roses, consta almenys un altre albirament, en aquest cas posterior, del 1991, i aquest sí que va ser recollit en un expedient elaborat per la secció d’intel·ligència de l’Estat Major de l’Exèrcit de l’Aire. A les 4 i 12 minuts de la matinada del 13 de setembre de 1991, el comandant de la guàrdia i dos testimonis més que eren a la base aèria del Pení, de Roses, van veure un OVNI.

Vicente-Juan destaca que sí que hi va haver informe oficial intern, després desclassificat i que es pot consultar en línia al web de Defensa. Explica que sembla que es va tractar del reflex del feix de llum en moviment d'algun focus de llum o projector proper. Res fora del comú, com la majoria dels casos ovni.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad