Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Triquell: "El meu pare ha sigut el meu guia musical"

Acaba de publicar el seu primer disc "Entre Fluids"

Llapis de memòria de Triquell (28/03/2023)

Llapis de memòria de Triquell (28/03/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230328_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria del músic Triquell –Francesc Fuentes-.

La primera cançó que hem escoltat és Evanjelly (Flowin') del mateix Triquell, un dels temes inclosos en el repertori del seu primer disc "Entre Fluids", que acaba de publicar quan ja fa quasi un any del seu pas pel concurs de TV3 "Eufòria", en el qual va arribar a ser finalista; "m'he deixat la pell en aquest disc. Però he tingut la gran sort de poder-lo crear envoltat de persones de la meva màxima confiança i estic molt orgullós del resultat final". Tot seguit ha sonat Lay All Your Love On Me d'ABBA; "soc molt fan d'ABBA des que, amb deu anys, vaig anar a veure el musical dedicat a ells. És dels grups que més m'agrada cantar quan vaig a la furgoneta i, a més, em recorda al meu avi, el qual també era molt fan d'ABBA, en pau descansi".

Como Un Burro Amarrado En La Puerta Del Baile d'El Último De La Fila és el següent tema que hem trobat al Llapis de Memòria del Triquell. Una cançó que li recorda a una història d'amor del passat; "a part de ser molt fan del Manolo García des de sempre, quan escolto aquest tema recordo perfectament l'etapa en la qual estava molt enamorat d'una noia i ens passàvem el dia cantant-la junts. És una llàstima que El Último de la Fila se separessin, m'hagués encantat anar a un concert seu". A continuació ha sonat West Coast de Lana Del Rey, una de les cançons preferides del Triquell per a quan està passant per moments depressius; "totes les cançons de Lana Del Rey em fan flotar".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria del Triquell: Scar Tissue de Red Hot Chilly Peppers -"em recorda a un viatge en cotxe que vaig fer amb el meu pare durant l'estiu de 2007"-, Jugular del mateix Triquell -"va ser el primer single del disc i tinc la sensació que ha sonat fins a la sopa"-, i, per acabar, ha sonat Secret Door dels Artic Monkeys -"és una de les cançons que més sonaven al meu cotxe quan anava a Vilafranca del Penedès a veure a la meva exparella"-.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00