Gastro | Ocio y cultura

Quines són les mones més venudes aquesta Pasqua a Catalunya?

Per la campanya d'aquest any s'espera vendre 700.000 mones

Entrevista a Antoni Bellart

Barcelona

La campanya de mones de Pasqua d'aquest any ja ha donat el tret de sortida i als padrins els hi queden ja pocs dies per comprar la mona als seus fillols. Segons dades del Gremi de Pastissers de Barcelona, s'espera vendre 700.000 mones, recuperant el volum de negoci d'abans de la pandèmia.

Les mones més sol·licitades

Com cada any, les mones tenen com a temàtiques principals els dibuixos animats preferits dels més petits vinculats amb Disney (Frozen), els superherois (Spiderman, Capità Amèrica, Superman), la saga de Harry Potter i el futbol, destacant per sobre de la resta les estrelles del FC Barcelona Robert Lewandowski i Alexia Putellas.

Com a novetat, aquest any el Gremi de Pastissers de Barcelona ha signat un conveni amb la Universitat de Barcelona per crear una mona amb un nou personatge, la Mia, "una geòloga que cada any realitzarà un estudi científic diferent i que està tenint molt èxit entre els més menuts", afirma Antoni Bellart, president del Gremi de Pastissers de Barcelona.

Entre el debat de què es ven més, si la figura del pastís tradicional o la figura de xocolata artística, el pastís continua sent el rei segons Antoni Bellart: "La peça de xocolata està pujant, però només la fem durant Pasqua. En canvi, el pastís es pot menjar durant la resta de l'any. Venem un 60% de pastís i un 40% de peces de xocolata artística".

L'art de fer mones

Les mones de Pasqua, a banda de ser estètiques, poden explicar històries i aquest és el cas de l'Eric Ortuño, pastisser i cofundador de la pastisseria 'L'Atelier'. El pastisser guanyador de la Millor Mona de Pasqua de Catalunya ha explicat a l'Aquí Catalunya que va inspirar-se en la història del llop i els tres porquets per crear la seva mona, que ha estat tot un èxit en vendes.

Recuperació del sector

"Ja hem superat la pandèmia, l'any passat ja va ser bo i aquest any ja ens podem situar en xifres de l'any 2019", ha explicat Antoni Bellart, celebrant la recuperació del sector després de la davallada del 2020 provocada per la pandèmia.

Pel que fa als preus, des del Gremi de Pastissers de Barcelona confirmen que les peces de xocolata segueixen al mateix preu perquè interessa vendre el màxim nombre d'unitats possible. En canvi, en el cas dels pastissos el preu ha pujat entre un 3 i 4% a causa de l'augment del cost dels ous, la farina, el sucre i els sous provocats per la inflació.