Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Nil Cardoner: "Ara m'adono dels efectes secundaris d'haver estat un nen actor"

L'actor de 'Polseres vermelles' emociona al Teatre Lliure amb un monòleg sobre la malaltia i la mort del pare

ENTREVISTA. Nil Cardoner

ENTREVISTA. Nil Cardoner

22:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1681032571439/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Son les deu de la nit. L'Èric, un noi de 16 anys, està tirat al sofà de casa mig adormit quan rep un missatge de l'hospital: el seu pare, malalt de càncer, s'està morint. Si es vol acomiadar, ha de sortir pitant. Així comença 'Tot el que passarà a partir d'ara', l'obra escrita pel dramaturg de La Calòrica Joan Yago i dirigida per Glòria Balañà que es representa fins el 23 d'abril al Teatre Lliure de Gràcia. Una hora i mitja de monòleg exigent on l'actor Nil Cardoner no només intrepreta el fill del pare malalt, sinó un munt de personatges que es troba de camí cap a l'hospital.

De fet, no us heu d'imaginar aquesta funció com el 'ser o no ser' de Hamlet amb una persona palplantada enmig de l'escenari immòbil. La funció està carregada d'acció i de trobades, a més dels pensaments interiors de l'Èric que van vehiculant la narració. De fet, han construït una mena de road-movie amb elements que van més enllà de la por, el dolor, la ràbia i l'angoixa. Hi ha situacions que, amb la tragèdia latent de fons, tenen un caire còmic. Atenció a l'aparició totalment inesperada en escena de... (no ho podem revelar).

Nil Cardoner, als seus 24 anys, afronta un repte majúscul que el deixa "rebentat", confessa al 'Tot és comèdia'. Però a la vegada reconeix que hi ha alguna cosa que "el fa fàcil". En la mateixa entrevista, la directora del muntatge ha lloat el "talent i la intuició natural" de l'actor que mai havia actuat en solitari. El seu últim paper al teatre va ser el Romeu del 'Romeu i Julieta' de Shakespearre dirigit per David Selvas. L'any passat l'actor gironí també va aparèixer a la sèrie de Netflix 'Alma'.

Durant l'entrevista, Cardoner també ha parlat de les conseqüències d'haver estat un nen actor. Amb tan sols 10 anys va començar a treballar en sèries com 'Zoo' i 'Infidels'. I amb el fenomen 'Polseres vermelles' (2011) li va arribar la fama sobtada. Una sèrie on va coincidir amb les germanes Joana i Mireia Vilapuig que ara han ficcionat els efectes d'aquella experiència en les seves vides i carreres a 'selftape' (Filmin i TVE Catalunya).

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00