Sociedad

Els accidents laborals durant la jornada incrementen a Tarragona

CCOO denuncia la normalització de la sinistralitat i reclama una reforma "urgent" del model preventiu

Elisabeth Foix, responsable de Salut Laboral de la Unió Intercomarcal de Tarragona; Javier Pacheco, secretari General de CCOO Catalunya; i Mònica Pérez, responsable de Salut Laboral / ACN

Tarragona

La demarcació de Tarragona és on han augmentat més els accidents laborals durant la jornada aquest 2022 respecte al 2021 i n'ha registrat 100. Aquesta és una de les principals xifres recollides en l'informe anual sobre sinistralitat laboral presentat aquest dimarts per CCOO. Aquest increment és deu a l'augment dels accidents lleus. Pel que fa als greus, s'han mantingut amb 49 i els mortals han disminuït amb onze.

Segons Elisabeth Foix, responsable de Salut Laboral de la Unió Intercomarcal de Tarragona, la sinistralitat laboral l'any 2022 va continuar ascendint. Així, indica, el nombre d'accidents amb baixa mèdica han augmentat un 12,88% a Catalunya. A més, segons dades de la Generalitat, l'any passat, van morir 111 persones a la feina, de les quals 87 es van produir durant la jornada laboral i 24 in itinere. "Aquesta recuperació de la tendència creixent de la sinistralitat que ha arribat ja a nivells prepandèmics suposa la confirmació que les anteriors reformes laborals van deixar un mercat laboral caracteritzat per la precarietat laboral i la devaluació de les condicions de treball", ha assenyalat.

Pel que fa a l'àmbit territorial, el nombre d'accidents durant la jornada ha crescut a totes les demarcacions respecte al 2021. A Tarragona, amb 100, és la que presenta "més augment" arran de l'increment dels accidents lleus. En canvi, en termes d'incidència, és la demarcació de Lleida la que creix més, seguida per les comarques tarragonines amb un 12,25%. En relació amb els accidents in itinere, l'increment ha estat del 12,68%, amb 1244 accidents de treball, sent Tarragona la segona demarcació on creixen més, després de Girona.

En el cas dels accidents mortals in itinere, se n'ha registrat cinc, amb dues persones mortes més respecte al 2021. "Però, segons dades harmonitzades de la Generalitat han sigut un total de sis morts aquest 2022, o sigui s'han doblat, i els greus han passat de 8 a 14 al 2022. Tarragona és la demarcació que té la incidència de la mortalitat in itinere més gran", ha detallat Foix.

La responsable també ha explicat que els serveis és el sector que ha patit un "fort increment" d'accidents durant la jornada, seguit de la indústria. Mentre que han disminuït en la construcció i de forma "destacada" en l'agricultura. Quant als accidents greus, s'ha incrementat en el sector industrial i en la construcció i els mortals han pujat també en la construcció, passant de zero l'any 2021 a quatre l'any passat. A excepció dels serveis, on n'hi ha hagut un cas, la resta no se n'han registrat, segons indica l'informe anual.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00