Sociedad

Noguer busca revalidar el seu cinquè mandat a Banyoles

A Banyoles, un dels consistoris que augmenta de regidors, Miquel Noguer (Junts) busca revalidar la majoria absoluta amb la qual governa des del 2011

ELECCIONS MUNICIPALS 2023 - BANYOLES

ELECCIONS MUNICIPALS 2023 - BANYOLES

03:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684152443233/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Banyoles

A Banyoles, la capital del Pla de l'Estany Miquel Noguer lluitarà per revalidar el seu cinquè mandat. Fa 16 anys que és alcalde, 12 en majoria absoluta -primer sota les sigles de Convergència i Unió i ara, amb Junts-. Jaume Butinyà, cap de l'oposició, també repetirà com a alcaldable d'Esquerra Republicana sota el nom de Som Banyoles i una candidatura continuista. Sumem - la Cup -que fins ara tenia dos representants al ple- té nova candidata: Jana Soteras, fins ara número dos al partit. I Convivència i progrés es presenta com el PSC amb Quim Fernandez, repetint.

Sobre la taula, projectes de llarg recorregut. Com la nova biblioteca municipal, que ja té ubicació, l'edifici de la Providència; també la renovació del Museu Arqueològic i la gestió d'una de les col·leccions privades d'art més importants del país, la de la família Gimferrer, que va cedir a l'Ajuntament a principis d'aquest any. També s'haurà de reformular el mapa educatiu, per la baixada de la natalitat.

Al programa de Junts hi costa el desplegament d'uns serveis socials propis de Banyoles, per haver superat el llindar dels 20 mil habitants, i també propostes relacionades amb l'habitatge. "Continuarem comprant els dos, tres o quatre habitatges l'any, per posar a lloguer social". Tot això sense descuidar "la via pública, la neteja, els carrers, les voreres".

També s'haurà de veure quina gestió se'n fa de l'edifici de la Cooperativa, davant del monestir de Sant Esteve, recentment inclòs en el POUM com a equipament municipal. De fet, fer d'aquest espai un hotel d'entitats és una de les propostes d'Esquerra Republicana, que ja s'explorava fa quatre anys. "El suport a les entitats és clau. Un hotel d'entitats seria un gran centre cívic" apunta Butinyà.

Esquerra que també una aposta per construir una estació d'autobusos al centre de Banyoles per promoure la mobilitat sostenible.

Més regidors al consistori

Les normes del joc canvien perquè el consistori tindrà més butaques. El municipi ha superat els 20 mil habitants i per tant, ara s'escolliran 21 regidors, en comptes dels 17 que eren abans.

ELECCIONS MUNICIPALS 2023 - BANYOLES

03:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684152443233/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad