Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Adrià Pujol Cruells: "A l'Empordà quedar bé no té cap sentit"

El seu pare va ser corrector de Josep Pla

Llapis de memòria d'Adrià Pujol Cruells (22/05/2023)

Llapis de memòria d'Adrià Pujol Cruells (22/05/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230522_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria de l'escriptor, traductor i antropòleg Adrià Pujol Cruells.

La primera cançó que hem escoltat és Time de la banda polonesa Kroke; aquest tema instrumental em recorda als meus anys d'estudiant d'antropologia a la universitat. Sempre m'ha agradat molt la música psicodèlica nord-americana, també la dels anys vuitanta, el jazz, el heavy, el rock... i trobo que aquest grup ho barreja tot. A més, aquesta és la música que sonava a la meva habitació en els moments més íntims". A continuació ha sonat La Bicicleta de Xesco Boix, una cançó que el trasllada a la seva infància; "quan l'escolto, torno a ser un nen. Em recorda la vida al poble –Begur-, les festes amb guitarres i la festa major".

El Canonge De La Seu de La Trinca és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria de l'Adrià Pujol Cruells; "sempre que viatjàvem en el cotxe dels meus pares, sonava la cinta de La Trinca. De petit no entenia que deien, per igualment se m'enganxaven les seves cançons. Ara, que ja soc gran, tinc molt clar que La Trinca eren uns avançats als seus temps". Tot seguit ha sonat Come Together dels Beatles; "l'he triat com a homenatge a la meva mare. A ella li agradava molt la música anglosaxona i a casa sempre sonaven els Beatles". Més tard hem escoltat Juny de Juli Garreta; "i aquesta l'he triat com a homenatge al meu pare. Ell és molt empordanès i és un apassionat de les sardanes i les havaneres. Encara recordo que, quan era petit, els diumenges anàvem a escoltar sardanes a la plaça del nostre poble i a les places dels pobles del costat".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria de l'Adrià Pujol Cruells: Nanook Rubs It de Frank Zappa -"Frank Zappa és un referent per mi, tant del passat com del present. Avui dia encara l'escolto molt sovint"-, Tommy The Cat de Primus -"és un grup poc conegut que m'agrada molt. M'ha acompanyat sempre"- i, per acabar, ha sonat Mi Patria En Mis Zapatos d'El Último de la Fila -"un dels grups que més empremta va deixar a la meva joventut"-.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00