Sociedad

Calonge i Sant Antoni: pacte o caos

Jordi Soler (JUNTS) fa dos mandats que és alcalde gràcies a dues mocions de censura

Eleccions municipals 2023 - Palamós

Eleccions municipals 2023 - Palamós

03:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684838998282/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Calonge

A Calonge res fa pensar que no calgui un nou pacte a tres o més després d'una última legislatura on ERC, la formació més votada el 2019 amb 5 regidors, va perdre l'alcaldia a mans de Junts via moció de censura, amb l'incombustible Jordi Soler al capdavant, el PSC i un regidor del PP que, com a equip de govern, han funcionat sense fissures. Res hauria estat possible si el representant de Republicans, Norbert Botella, no hagués sortit del primer equip de govern i hagués votat a favor de la moció després va acabar entrant al nou govern i sortint-ne expulsat per l'alcalde. La majoria a Calonge s'aconsegueix amb 9 regidors i aquest any l'oferta electoral ha augmentat. De 7 partits a escollir es passa a 8.

El desenvolupament del projecte de ciutat intel·ligent, la ciutat dels llibres o l'habitatge cooperatiu han marcat els últims 4 anys i han de continuar marcant el futur a la recerca d'un model turístic i econòmic de creixement limitat i de l'escalonament de la temporada i altres que explica Jordi Soler, alcalde i candidat de Junts a la reelecció.

Soler diu que el consistori sempre ha tingut fragmentació política i que serà imprescindible seguir tenint cintura política per governar amb qui sigui a partir del pragmatisme.

La cap de llista d'ERC, Carme Viñas (que va ser número 3 en l'anterior període electoral) ha recordat que és el segon cop que Soler va obtenir l'alcaldia per una moció i que això provoca decepció entre els votants. En clau de campanya, creu que cal millorar la neteja i la seguretat, acabar d'implantar la recollida porta a porta, pensar en un Calonge per als 365 dies de l'any i no només temporada turística i això vol dir també atenció a les persones grans i habitatge per les joves.

També creu que caldran pactes i, en aquest sentit, pot ser clau el resultat del PSC, que va assolir 3 regidors en l'anterior legislatura, ha estat important al govern i repeteix candidat amb Arturo Prades.

La quarta força el 2019 amb 2 regidors, Avancem, presenta Josep Abellí, que va anar de número 2 fa quatre anys i Tots pel poble, anteriorment anomenats Republicans, posa al capdavant a Raoni Molina mentre que Norbert Botella va de número 3. La CUP, ara Guanyem, presenta Elena Montiel amb l'aspiració de com a mínim mantenir el regidor obtingut el 2019 així com el PP, on repeteix Alberto Mas amb la intenció de capitalitzar la seva presència a l'equip de govern.

La novetat és SOM Calonge i Sant Antoni, amb Marc Fornós al capdavant.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad