Aquí LleidaAquí Lleida
Sociedad

Miquel Pueyo. Revalidar l'alcaldia

Entrevista a l'Aquí Lleida al cap de llista d'ERC: "Necessitem, pel capbaix, quatre anys més"

Un moment de l'entrevista a Miquel Pueyo, candidat d'ERC a l'alcaldia de Lleida.

Lleida

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, repeteix com a cap de llista d'ERC després de 4 anys de mandat. En l'entrevista a l'Aquí Lleida, Pueyo, assegura que la seva aspiració és "revalidar l'alcaldia. Vaig arribar a l'alcaldia amb el propòsit d'encapçalar un canvi, un canvi en profunditat, en diversos àmbits. Després ens hem trobat amb un mandat complex, entre altres raons perquè hem passat dos anys d'una pandèmia mundial que ens ha complicat enormement la vida i, per tant, el que jo vull és deixar oberta aquesta porta del canvi perquè crec que, pel capbaix, necessitem quatre anys més per acabar de desplegar totes aquestes inversions que ens han anat arribant d'Europa (a partir de la pandèmia) i perquè hi ha camps en els quals tot just hem iniciat alguns canvis i perquè... mirem endavant. Hem de mirar cap al 2030".

Canvis

Sobre si la ciutadania ha notat d'alguna manera els canvis que ell diu que ha propiciat, Pueyo assegura que "la meva impressió és que sí, que la gent és conscient que portàvem pràcticament 40 anys a Lleida de govern del Partit Socialista i, per bons que fóssin els propòsits, arriba un moment que un projecte s'exhaureix i necessitar passar un temps a la banqueta".

Acció de govern

Pel que fa al balanç de la seva acció de govern al capdavant de la Paeria, assegura Pueyo que "hem fet una Paeria més senzilla, més sòbria. Hem eliminat privilegis innecessaris que tenien els regidors, hem procurat ser transparents, hem millorat la gestió econòmica, hem reduït l'enorme despesa que ens vam trobar i no perquè volguer fer economia, sinó perquè quan tens una millor situació econòmica pots tornar-te a endeutar per tirar endavant projectes".

Dir que no

Reconeix que una de les coses que més li ha costat al capdavant del govern és "dir que no a una demanda a la qual hi puc estar d'acord, que hem pot semblar justa i haver de dir en aquests moments això no és viable perquè no hi ha els recursos per fer-ho .. dir que no sempre és més dur. I també és evident que a vegades s'han de prendre decisions per responsabilitat. No pots dir sí sempre, no pots donar la raó sempre a tothom. Hi ha opcions que s'han de prendre i hi ha camins que es poden seguir i hi ha camins que no.

Autocrítica

Sobre autocrítica afirma que "cal aprendre dels nostres errors i, a vegades, malgrat que podia estar molt convenút anant en una determinada direcció... jo sóc una persona que crec que accepta molt bé les recomanacions i les crítiques. A mí no m 'agrada que m'afalaguin els qui tinc al meu entorn. M'agrada que m'ajudin a fer millor les coses i per ajudar-me és necessari també que puguin criticar-me i que jo sigui prou intel·ligent com per entendre el sentit de la crítica".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00