Gente

Mor Lluís Llongueras, el perruquer icònic

L'estilista català ha mort per una malaltia als 87 anys

BARCELONA, 29/05/2023. Fotografía de archivo, tomada el 24/05/2012, del peluquero Lluís Llongueras, que ha fallecido este lunes en Barcelona a los 87 años debido a un cáncer de garganta. EFE/Archivo/Marta Pérez / Marta Perez EFE

El reconegut perruquer Lluís Llongueras ha mort aquest dilluns als 87 anys víctima d'un càncer. L'estilista ha estat referent al món de la moda, i va crear un estil propi que el va portar a la fama internacional. Grans figures com Salvador Dalí, Lola Flores, Carmen Sevilla o Rocío Jurado van formar part de la seva clientela, que anava des de l'atistocràcia fins les folclòriques passant per persones normals i corrents. Va començar obrint un saló de bellesa a la Gran Via de Barcelona amb 20 anys, i ha mort amb un imperi de més de 100 perruqueries arreu del món.

Lluís Llongueras, en una fotografía de archivo. / GETTY

Des de molt petit va aprendre la perruqueria de manera autodidacta, apostant sempre per la novetat, el risc i les extravagàncies que el van catapultar fins a ser referent mundial de bellesa femenina.

Llongueras, Creu de Sant Jordi el 2008 i Medalla d'Or al Mèrit al Treball el 2000, va tenir també un paper actiu en altres disciplines com la pintura, la fotografia, l'escultura o el dibuix, i va fer de mecenes d'altres artistes per propulsar les seves carreres. Va crear diversos premis per atraure talent jove, el més important dels quals és el Premi Llongueras de Periodisme de Moda, creat el 1987.

Salvador Dalí, la seva gran inspiració

El pintor empordanès sempre va ser la seva referència, per la seva manera original de sortir de la norma i imposar un estil propi. Tots dos van fer-se amics, i de fet van col·laborar l'un amb l'altre per fabricar la perruca més gran del món, que està exposada al Museu Dalí de Figueres.

A La Ventana de la Cadena SER va relatar com van parlar per primer cop i com el perruquer, en aquells moments un jove ambiciós, va confondre el pintor amb el seu secretari, i va estar-hi parlant durant molta estona sense ser conscient de la confusió.

El día que Llongueras conoció a Dalí y viceversa

43:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/001RD010000005286890/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00