Sociedad

Una cinquantena de municipis que depenen del CAT passaran a estar en situació d'alerta per sequera

El Govern anuncia la mesura davant el descens de reserves de l'embassament de Mequinensa

Cerrando el grifo / Paolo Gagliardi

Tarragona

Una cinquantena de municipis que depenen del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) passaran a estar en situació d'alerta per sequera davant el descens de reserves de l’embassament de Mequinensa. Així ho ha decidit el Govern de la Generalitat, després d'una nova reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera. La mesura entrarà en vigor en els pròxims dies, una vegada es publiqui al DOGC. Tot i que la Generalitat ha assegurat que les demandes per als pròxims mesos estan garantides, aquests 51 municipis hauran d'adoptar les restriccions que marca aquest nou escenari. Entre elles, destaca la reducció del 25% de l’aigua per a usos agrícoles i del 5% per a usos industrials, així com la limitació en l'ompliment de piscines, entre d’altres.

La mesura també inclou una reducció de la dotació d’aigua mitjana per habitant i dia, que passarà a ser de 250 litres; així com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d'ompliment de fons ornamentals i la neteja de carrers.

Amb la nova entrada del CAT, ja són 90 els municipis catalans que es troben en situació d'alerta per sequera, 2 en prealerta, 43 en normalitat i 495 en excepcionalitat. Segons el Govern, el panorama continua sent "molt greu", malgrat els darrers episodis de pluges. Asseguren que tot i que hi hagi un lleuger increment de reserves, si no es redueix el consum, l’entrada en emergència es podria produir a finals de l’estiu o a principis de la tardor.

Impuls de noves dessalinitzadores

El Govern també ha valorat aquest dimarts l'impuls d’actuacions estructurals per incrementar la producció d’aigua dessalinitzada en els pròxims anys. Segons han informat, l'empresa pública ATL ha posat a informació pública el projecte bàsic i l’estudi d'impacte ambiental per a la construcció de la nova planta dessalinitzadora del Foix a Cubelles (Garraf), que se sumaria a la de Tordera (Maresme).

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00