Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Meritxell Batet es disculpa per dir que “la major part de la població no té problemes per seguir pagant el lloguer”

La presidenta del Congrés afirma a Twitter que "sé el que costa poder pagar-se un habitatge", ja que representen "bona part dels ingressos de les famílies cada mes"

En plena precampanya electoral, la candidata del PSC i presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha passat pels micròfons de l'Aquí Catalunya, presentat per Pablo Tallón per parlar sobre la taula de diàleg i sobre la no pròrroga de la congelació dels lloguers i la nova llei d'habitatge.

Batet ha explicat que la nova llei d'habitatge estableix que totes aquelles famílies vulnerables tindran una pròrroga d'un any, però assegura que "la major part de la població no té problemes per seguir pagant el lloguer".

Aquestes declaracions de Batet han provocat una forta reacció a les xarxes socials i la presidenta del Congrés ha demanat perdó al seu compte de Twitter, per si no s'ha explicat bé, ja que "sé el que costa pagar-se un habitatge".

En un segon tuit, Batet reconeix que "El pagament del lloguer i les hipoteques representen bona part dels ingressos de les famílies cada mes" i que aquest Govern "és el primer que ha posat límit a l'increment dels lloguers i protegeix i continuarà protegint als llogaters més vulnerables". El tuit amb les declaracions de Batet ha provocat milers de reaccions, algunes de persones destacades en el món de la política com el partit de Yolanda Díaz o Pablo Echenique.

Reaccions a les declaracions de Batet

Sumar, el partit de Yolanda Díaz, ha reaccionat a les paraules de la presidenta del Congrés dels Diputats dient que "segons el Banc d'Espanya, la meitat de les persones que estan de lloguer estan en risc de pobresa pel preu dels lloguers".

El diputat de Podemos, Pablo Echenique també ha dit la seva a la xarxa de l'ocellet blau.

Pel que fa a la taula de diàleg, la presidenta del Congrés dels Diputats i candidata del PSC ha deixat clar que "el país ha d'avançar i no podem tornar a debats de fa 10 anys".

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, va alertar de la "crispació i polarització" que ha inundat la política espanyola últimament. Ho va fer a la inauguració a Madrid del curs d'estiu organitzat per la Universitat Rey Juan Carlos i l'Asociación de Periodistas Parlamentarios (APP), on va subratllar que en "una batalla en la qual guanya el que més agredeix, venç qui més ofèn", s'acaba imposant aquell que "crida més".

Una estratègia política que atribueix als partits de dretes, a qui acusa d'haver dut a terme una "política de deshumanització" durant cinc anys contra el president Pedro Sánchez.

Imatge 'perjudicial' de la democràcia

D'altra banda, en declaracions al 'Canal 24 Horas' de RTVE, va denunciar la imatge "perjudicial" que està donant la democràcia espanyola i el govern en general a causa de les "tensions polítiques viscudes durant aquesta legislatura".

"És molt important que tots els representants, els 350 diputats, siguin exemplars i conscients que cal tractar-se amb educació, respecte, sense la necessitat d'haver d'ofendre al contrincant permanentment", ha puntualitzat Batet.

Entrevista Meritxell Batet: "La major part de la població no té problemes per seguir pagant el lloguer"

17:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1687940676284/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00