Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!

L'Arsenal supera el Barça en una estrena plena de gols (5-3)

Els blaugranes han sigut inferiors en el seu debut a la gira pels Estats Units

Ilkay Gündogan en el seu debut amb el Barça | FC Barcelona

Mitja hora més tard del previst, el Futbol Club Barcelona per fi s'ha pogut estrenar en un partit ple de gols a la pretemporada 2023/24. Després que el duel contra la Juventus de Torí del darrer cap de setmana se suspengués per una gastroenteritis vírica que va afectar diversos jugadors del club blaugrana, Xavi ja ha pogut provar els seus futbolistes a la gira pels Estats Units, que ha servit perquè nous jugadors com Ilkay Güdogan i Oriol Romeu, titulars durant aquesta matinada, tinguessin els seus primers minuts com a futbolistes del Barça. A més a més, Xavi Hernández també ha pogut provar altres jugadors com Serginho Dest o Ezz Abde que, en cas de no convèncer el tècnic de Terrassa, podrien marxar traspassats aquest estiu.

El FC Barcelona s'ha estrenat amb la samarreta blanca

Hores després que el Futbol Club Barcelona presentés la segona equipació per a la temporada 2023/24, el Barça ja ha estrenat la samarreta que ha comportat més controvèrsia entre els seguidors blaugranes. I és que, des de fa més de 40 anys, el Barça no vestia amb la samarreta blanca que, de manera automàtica, s'associa amb l'equipació de l'etern rival, el Reial Madrid. A més a més, el partit ens ha permés veure joves promeses del Barça com Lamine Yamal o

Jugadors del FC Barcelona celebrant el primer gol del Barça| FC Barcelona

Jugadors del FC Barcelona celebrant el primer gol del Barça| FC Barcelona / FC Barcelona

Abde, protagonista del primer gol del Barcelona (0-1)

Tot i que es tractava d'un duel amistós de pretemporada, ambdós equips han sortit per totes. És més, el primer gol del partit ha arribat al minut 7 del duel, després d'una gran acció de velocitat d'Abde per banda esquerra. El futbolista marroquí ha recuperat una pilota al mig del camp, ha posat la directa i ha fet una gran passada a Raphinha que ha rematat lliure de marca amb la mala fortuna que Ramsdale ha salvat el gol del brasiler, però Lewandowski ha recollit el refús per empentar la pilota al fons de la porteria de l'Arsenal (0-1).

Una errada defensiva ha provocat l'empat de l'Arsenal (1-1)

Tot i que el Barça s'ha posat per davant en el marcador amb molta facilitat, l'empat no ha trigat a arribar. I és que, sis minuts després del gol dels blaugranes, l'extrem anglès de l'Arsenal, Bukayo Saka, ha aprofitat una errada de la defensa blaugrana per a quedar-se davant del porter en un mal control previ de Christensen. El jugador ha superat la porteria de Ter Stegen amb un xut potent al primer pal (1-1). A partir d'aquell moment, l'Arsenal ha estat el dominador de la possessió duran gran part del primer temps, on Bukayo Saka ha arribat a fallar un penal per mans d'Araujo.

Raphinha ha marcat el segon pel Barça de falta (1-2)

Una de les estadístiques més curioses que s'han trencat aquesta matinada ha estat a conseqüència del gol de falta de Raphinha al minut 34 de la primera part. I és que, des que Leo Messi va marcar el seu darrer gol de falta directe amb el club blaugrana, cap altre futbolista del Barça havia aconseguit marcar gol de falta directe fins ara. En aquest sentit, Raphinha ha xutat a porteria amb la fortuna que la pilota ha impactat a la barrera, canviant la trajectòria de l'esfèric i confonent Ramsdale que no ha pogut reaccionar i, d'aquesta manera, tornar a posar el Barça per davant en el marcador (1-2).

L'Arsenal ha tornat a empatar el partit amb un gol de Havertz (2-2)

El festival de gols de la primera part ha acabat amb l'empat de l'Arsenal al tram final dels primers 45 minuts. Kai Havertz, jugador que ha fitxat l'Arsenal al Chelsea en aquesta finestra de mercat, ha marcat el seu primer gol com a futbolista 'gunner' després de caçar una pilota dins de l'àrea, a la qual no ha pogut reaccionar a temps Ter Stegen, que s'ha tornat a veure superat (2-2). Cal remarcar que les ocasions més clares fins al moment havien estat de l'Arsenal i que Ter Stegen ha evitat que el Barça marxés amb un resultat en contra a la mitja part del partit.

L'Arsenal ha continuat connectat durant la segona part (3-2)

Poc després que comencés la segona part, l'Arsenal ha tornat a colpejar amb un gol de l'atacant belga Leandro Trossard. El futbolista ha encarat Koundé i, després d'un parell de bicicletes, ha fet un bon xut creuat que ha sorprès la defensa blaugrana i on no ha pogut arribar-hi Iñaki Peña tot i fer una bona estirada (3-2). Cal remarcar que Xavi ha substituït tots els jugadors que han sortit d'inici a la primera part per tal de donar minuts a tots els seus jugadors durant la pretemporada.

Trossard ha marcat el gol de la sentència (4-2)

Tot i que el Barça ha gaudit de bones oportunitats durant la segona part on Dembélé i Balde han tingut un parell de xuts al pal, l'Arsenal ha aconseguit sentenciar el partit amb una rematada molt complicada de Trossard des del punt de penal. La pilota ha arribat al belga després d'una centrada de Tierney que, pràcticament, ha acabat amb totes les opcions del club blaugrana a empatar el partit.

Ferran Torres i Fábio Vieira han tancat un partit ple de gols (5-3)

Tot i que Ferran Torres ha marcat el tercer gol pel Barça que ha reduït les diferències al minut 88, Fábio Vieira ha tancat el resultat amb un golàs des de fora de l'àrea que ha culminat un partit amb molta tensió i on s'ha pogut veure el talent de tots dos equips. El Barça ara ha de pensar en el Clàssic de pretemporada d'aquest dissabte a les 11 de la nit.