Sociedad

La Guia Gourmet recull gairebé un miler d'allotjaments i restaurants a la cinquena edició

La publicació busca promocionar els serveis del territori en un estiu complicat pel sector a la Costa Daurada

Presentació de la guia / Cedida

Reus

L'Associació Empresaria d'Hostaleria de Tarragona ha presentat la cinquena edició de la Guia Gourmet de Restaurants i Hotels de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre i el número 46 de la revista A la Carta. L'objectiu d'aquests productes és el de promocionar els serveis del territori i ajudar a desestacionalitzar la demanda de tota la província. Per aquesta edició es mantenen un total de 800 associats, dels quals 130 són allotjaments. Segons el president de l'AEHT, Francesc Pintado, "els indicadors de l'associació són estables i la tendència és de 100 altes noves cada any". Està previst que es reparteixin unes 5.500 guies pels diferents hotels, restaurants i fires d'arreu el territori, a més de l'adaptació de la guia en format web.

La novetat d'enguany és que la guia d'hotels es segmenta de la de restaurants, el motiu ha estat el reclam de la Diputació per agilitzar la promoció que realitzen en totes les fires i actes comercials de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. Des de l'AEHT, insisteixen en "la importància de donar a coneixer la que ells anomenen l'altra part de la Costa Daurada, que és aquella que està oberta i activa tot l'any i que aposta per la famosa desestacionalització del sector".

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, qui ha rebut la tradicional "chaquetilla" de la Federació, ha destacat l'essencial que és com a consistori donar visibilitat al talent de la zona i recolzar-lo. A més, també ha manifestat la voluntat del govern "d'establir reunions amb les diferents associacions de la ciutat per crear estratègies de futur, sobretot pel que fa als allotjaments, ja que la restauració està funcionant correctament durant tot l'any". Guaita també ha recordat l'aposta de l'Ajuntament pel turisme esportiu del municipi. Segons l'alcaldessa, "la tornada del World Padel Tour al municipi, encara no és una realitat, però s'hi està treballant".

Pel que fa al turisme d'aquest primer mes d'estiu, Pintado l'ha descrit com "una temporada difícil". Això es deu a l'absència del client rus, que ja no se l'esperava, i la punxada del mercat britànic i francès. Segons el president de l'AEHT, els visitants d'aquests països enguany han optat per unes vacances més concentrades i no tan extenses. La ciutat de Salou, que és considerada la capital de la Costa Daurada, ha patit una davallada pel que fa a les pernoctacions. Malgrat les dades baixes, els hostalers confien en la reserva d'última hora i sobretot, en el mes d'agost. Tot i això, hi ha un sector del turisme que s'ha expandit i ha crescut de forma trepidant. El Priorat ha captat un mercat provinent del nord d'Europa i d'Amèrica que ve a tastar vins i viure experiències diferents. A més, "és un client amb un alt poder econòmic i que inverteix molts diners en la restauració" ha assegurat Pintado.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00