Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes | Deportes

Iker Lecuona: "Ja no es pot pilotar l'Honda com es feia abans, per això Marc Márquez ja no pot fer tantes salvades"

El pilot d'Honda al Mundial de Superbikes substituirà Àlex Rins aquest cap de setmana, al Gran Premi de Gran Bretanya

Entrevista amb el pilot Iker Lecuona, al Què T'hi Jugues

Entrevista amb el pilot Iker Lecuona, al Què T'hi Jugues

11:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1690888751830/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Iker Lecuona farà la seva tercera substitució a MotoGP als manillars d'una Honda i s'està convertint en el comodí perfecte dins la fàbrica japonesa. Aquest cap de setmana torna el Mundial de MotoGP, després de cinc setmanes de vacances d'estiu. Marc Márquez tornarà a competir i també ho faran Joan Mir i Pol Espargaró, però qui no està encara recuperat d'una fractura complicada de tíbia i peroné és Àlex Rins. El campionat arriba en un moment on les Ducati són les dominadores absolutes i Honda i Yamaha estan en moltes dificultats. Lluny han quedat els dies de glòria de les motos japoneses. "Ja no es pot pilotar l'Honda com es feia abans, per això Marc Márquez ja no pot fer tantes salvades o li costa deu vegades més", ha assegurat Lecuona en una entrevista al Què T'hi Jugues. El valencià també ha reflexionat sobre la situació d'Honda i sobre la necessitat de fer passes cap endarrere en l'aerodinàmica a MotoGP, a favor de l'espectacle.

Amb 22 anys Lecuona afronta la seva segona estada al Mundial de MotoGP, de moment, a través de les substitucions. Primer com a pilot KTM, ara amb Honda. La seva està sent l'època de les evolucions aerodinàmiques. "A MotoGP, ja des de quan jo hi era, ets més un passatger que un pilot, ja no pots donar un plus. No hi ha marge per empènyer perquè llavors caus o simplement no pots", ha assegurat. "En canvi, a Superbikes és diferent. Tens un marge on tu pots donar una mica més. Com que no hi ha aerodinàmica, les carreres són més divertides i en fer-ne tres, tens més marge de maniobra per si en una la lies o te la lien i salvar el cap de setmana", ha afegit.

"Ja no es podrà veure cap avançament com els que feien Marc Márquez, Dani Pedrosa o Valentino Rossi"

El pilot ha continuat reflexionant sobre les conseqüències que està tenint l'aerodinàmica per l'espectacle i ha assegurat que "s'hauria de reduir, perquè ho limita molt tot". "A l'espectador li és igual si vas un segon més ràpid o tres més lent, perquè veurà les mateixes voltes. La diferència és que si no hi ha tanta ajuda, el pilot podrà donar un plus, es podrà avançar, etc", ha opinat de forma contundent. "Es tracta de recuperar les lluites que hi havien abans, avui dia no se'n podrà veure cap avançament com els que feien Marc, Dani, Jorge o Valentino”, ha sentenciat. Les caigudes també estan sent les protagonistes aquest any i no només a Honda. Iker Lecuona ha tornat a culpar a l'aerodinàmica: "Va al límit i ja no hi ha marge d'error, per això hi ha tantes caigudes aquest any. Haurien de posar un fre al desenvolupament, com van fer a la Fórmula 1 fa un parell d'anys".

Preguntat per la situació crítica d'Honda, que ha perdut el rumb des que Marc Márquez es va lesionar el 2020, el pilot de Superbikes també ha donat pistes sobre on creu que estan els problemes. Una hipòtesi que a la que va arribar des de la primera vegada que va pujar a la moto, com a substitut del de Cervera al Gran Premi d'Espanya, i que comparteix amb la resta de pilots de la fàbrica. "És veritat que l'aerodinàmica t'ajuda en certs punts, però en el moment que t'equivoques perds molt més temps que abans, perquè hi ha molt menys marge de rectificació", ha dit. "La moto va molt més ràpid amb tanta ajuda i a la mínima que es tanca del davant, hi ha molta més força portant-la cap a l'asfalt. Per això, Márquez ja no pot fer tantes salvades", ha continuat. Tot i això, el pilot assegura que "no és que la moto sigui tan dolenta, però és molt crítica".

Tercer Gran Premi de MotoGP amb Honda

Aquesta temporada, Iker Lecuona s'està consolidant com el comodí de la fàbrica japonesa i cada vegada agafa més pes. Fins al punt que l'han cridat per substituir a Rins a l'equip de Lucio Cecchinello abans que al pilot de proves, Stefan Bradl. "És la tercera vegada, amb el tercer equip diferent", un símptoma inequívoc del problema que està tenint Honda amb les lesions dels seus pilots. "A Jerez anava com els crancs, cap enrere. A Assen em vaig quedar a tres dècimes de la primera Honda i ja em van prendre més seny, venien cada cop que parava, tenien les meves dades. Per això m'han donat l'oportunitat d'anar una altra vegada cap allà", ha reconegut. El de València agraeix el nou rol que està agafant dins la seva fàbrica: "És el que buscava. Ser pilot d'Honda i que puguin comptar amb mi per a tot" i ha assegurat que el fet que li truquin una altra vegada "ja no és casualitat, és que han vist alguna cosa. Jo encantat d'anar-hi, poder ajudar i continuar demostrant que soc un pilot polivalent".

El pilot també ha parlat sobre els rumors que el situen l'any que ve al lloc d'Àlex Rins al LCR, si aquest acaba marxant a Yamaha. "Tornar a MotoGP no és una decisió meva, sóc pilot HRC i ells decideixen què fer. Tinc molta experiència per a l'edat que tinc i tot depèn de quin projecte em proposin", ha dit. "Molta gent m'ha preguntat, però intento treballar, veure el projecte a futur. A Honda s'han sentit moltes coses sobre els tres pilots espanyols, fins que no s'oficialitzi res, no sabem què passarà", ha tancat. Tot i que no ha negat la possibilitat de tornar a fer el salt permanent cap al Mundial de MotoGP, sí que ha assegurat que no té cap oferta oficial sobre la taula.

El pilot d'HRC també ha analitzat la situació actual del Mundial de Superbikes. "Des de fa un parell d'anys cap aquí, està creixent moltíssim. La gent s'està adonant que si no hi ha lloc a MotoGP, es pot venir aquí i no retirar-se", ha comentat. Cada vegada són més els pilots que deixen Moto2 i, fins i tot, MotoGP amb destí al Mundial de Superbikes. L'últim, el britànic Sam Lowes. "Això fa que l'edat mitjana estigui baixant molt i que el campionat sigui més atractiu a l'hora de prendre una decisió pel teu futur", ha tancat el valencià.

Ara, Lecuona torna al circuit que el va veure debutar a Moto2 i on va quedar setè l'última vegada que va córrer. Respecte als seus objectius per Silverstone ha assegurat que és un circuit que li agrada i que aniran veient sobre la marxa. "Sobre la pluja? Gaudeixo moltíssim la MotoGP en aigua i m'encanten els Michelin en mullat. Així que perquè no, estaria bé donar una sorpresa", ha mencionat. Divendres arribaran els primers entrenaments, dissabte la classificació i la cursa al sprint i diumenge la cursa llarga.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00